2019-10-20
喺又一城行完街要覓食,某君話問去唔去睇下有間叫J S Foodies, 佢話食pancake, 都有其他野食,於是求其去左攞飛,都無睇過有咩食。大約6:45pm要等20個no. 去左Tsate行完一轉再食左包薯片,返到去仲有10個,但之後都好快,唔算等左好耐。飲品叫左Lemon Ginger入面真係有塊薑,底有堆細薑片。Fresh!經典漢堡+薯條某君話鐘意食佢個原味薯條,所以叫呢個。我覺得薯條係好食,漢堡正常,無乜特別。某君話想食呢個脆蝦野菜拼盤,所以無叫意粉。點知個拼盤原來咁大😲入面有10隻蝦,兩條秋葵同兩粒冬菇。蝦上面有少少類似七味粉。其實係好食既,d蝦都淡淡肉,但食食下好「漏」同飽😆個炸冬菇好少見,同埋好juicy。最後係期間限定蜜瓜pancake喺出面等既時候睇相以為得兩塊,點知係厚厚的三塊,六粒蜜瓜,仲有一球蜜瓜Sorbet塊pancake好軟,好滑同彈下彈下咁總結:環境乾淨,雖然比較少位但唔迫。坐吧枱既話,商場既人見到你食咩。每個位都有勾可以勾袋。枱邊有兩個插位可以叉電,我用短線啱啱好😂d侍應都幾好,會話你知有勾同埋好勤力斟水,係檸檬薄荷葉水。食物黎得幾快,整體好食但偏貴。
Lemon Ginger
經典漢堡+薯條
其實係好食既,d蝦都淡淡肉,但食食下好「漏」同飽😆
個炸冬菇好少見,同埋好juicy。
塊pancake好軟,好滑同彈下彈下咁