Sepoy Mess

九龍站唔止得高樓同商場,原來亦藏住幾間有驚喜嘅餐廳。某個悶熱嘅黃昏,喺 Elements 商場行出嚟,無意中撞到一間英印混血菜館——Sepoy Mess。裝潢摩登但唔浮誇,餐牌選擇多又得意。叫咗杯微酸清香嘅 Tulsi Sour 同氣泡感滿滿嘅 Sunset Fizz Fusion,幫忙喚醒一下放工後嘅味蕾。前菜選咗 Masala Garden Salad 同 Arancini Tikka Chaat,前者香料味勁足但唔霸道,後者係炸得香脆嘅飯糰混咗酸甜醬汁,好出色。主菜係 Lamb Shank Rogan Josh,肉腍入味,帶陣香辣暖意,配上 Garlic Coriander Naan 同 Tandoori Roti 一齊掃清,好滿足。甜品揀咗個 Pistachio Kulfi,椰香奶味濃,整體收得好圓滿。整餐飯唔單止好食,而係令人覺得九龍站原來都可以慢慢歎,唔一定要急住走人。Sepoy Mess 帶來一啲遠方香氣,亦為放工生活添咗啲想像。英倫 x 印度融合風情,適合傍晚輕鬆聚餐Happy Hour飲品推薦:Tulsi Sour, Sunset Fizz Fusion⸻