2023-11-27 947 瀏覽
疫情過後,稍旺嘅地區晚市時段定必限時,想同朋友歡聚暢談一晚都好難,感覺好無癮,偶然發現呢間店舖,响正平台有個好舒適嘅室外座位,而室內又裝修得好有氣氛🥰,以藍色做主調並有幅好特色壁畫場,樓底超高,開揚闊落,感覺好正,於是入去試下😋除咗有dinner set之外,仲有a la carte嘅主菜、餐湯、沙律及promotion items,同時又有不同款式嘅小食及生蠔可以佐酒,呢度嘅酒類款式非常多🤩,啱哂我哋呢啲酒鬼同朋友吹水歡聚🥂Dinner set包咗有餐湯🥣或沙律🥗、主菜🥩、甜品🧁及餐飲☕️🥗沙律沙律菜非常新鮮,有紅椒、黃椒、紫洋蔥及蕃茄仔,色彩豐富之餘又健康🥩主菜燒西斑牙黑毛豬柳扒配芥未蜜糖汁$248黑毛豬柳大件又厚身🤩,表面燒得焦香靚仔,炭香味濃,內裡粉嫩juicy,質地爽口彈牙,肉味濃並帶油脂嘅甘甜;配上大量蔬菜🥬,有甘筍仔、西蘭花及邊豆,蔬菜亦有着濃香嘅牛油香味😝🧁甜品提拉米蘇大大杯嘅Tiramisu,咖啡酒味濃郁,口感綿密同時又滑溜甜香,食哂成杯都唔覺膩😋餐飲熱檸茶配搭甜品當然係最佳拍檔既然係蠔吧當然要試下佢啲生蠔喇😝🦪荷蘭生蠔no.1 $48荷蘭蠔並不常見,見到就當然要試下,

🥗沙律

餐飲
熱檸茶配搭甜品當然係最佳拍檔

既然係蠔吧當然要試下佢啲生蠔喇😝
🦪荷蘭生蠔no.1 $48
荷蘭蠔並不常見,見到就當然要試下,鮮爽夾滑,海水味濃😋
🦪法國特級芬大奇no.1 $48
海水味唔算濃,鮮甜爽口有礦物味😋

再叫多個signature嘅 item送酒
🍴🦀美式蟹肉餅148
兩隻大大件,煎得好靚仔,切開成舊都係一絲絲嘅蟹肉,聞落非常之香,外皮香脆,食落蟹肉鬆軟滑身唔鞋口,完全食到蟹肉嘅原味道,唔油唔膩👍
美式蟹肉餅

🥂Botter Prosecco Spumante, Italy $78
有花香、蜜糖及橘皮味道,清新酸爽,配合生蠔一齊食,絕妙

無論環境及食物質素都好高,價錢公道,坐得舒服,最緊要唔限時,chill 級relax嘅享受,同朋友傾計食嘢暢飲冇難度

燒西斑牙黑毛豬柳扒配芥未蜜糖汁
美式蟹肉餅