2023-03-03 357 瀏覽
好耐冇同啲仔女一齊出街食晚飯,因為今晚老公同朋友有約,我就約埋啲仔女一齊去淘大商場搵嘢食。行咗一圈,決定食呢間餐廳嘅定食。同好多餐廳一樣,呢度都係掃QR code落單嘅,因為係三個人,所以我哋叫咗一個二人餐,外加一個自選燒肉盒子飯定食。先上嘅係盒子飯定食,呢個係阿女揀嘅,自選燒肉佢要咗牛舌同牛腹腩雙拼,除咗啲燒肉,個定食仲有碗味噌湯,溏心蛋同埋一罐檸檬茶。至於味道,阿女話個牛舌有啲乾身,但係牛腹腩就幾好味。至於個二人餐,我哋就揀咗燒草飼牛腹腩同埋新潟松板雞丼作為主食。前菜我哋要咗一個溫泉蛋同埋一個溏心蛋,炸物喺炸釀海老,跟住仲要咗兩碗味噌湯,最後個套餐仲俾埋兩個細啫喱做甜品。如果問我,我會覺得個牛腹腩比啲雞肉好食好多,起碼啲牛肉係濕潤的,撈埋啲醬汁同飯一齊食係都幾好味。至於啲雞,因為係切成雞條,食落又乾又硬,一啲味道都冇,完全不知所謂,所以我一定唔會推介呢個飯。我要嘅溏心蛋都叫做OK,起碼真係留流心的,至於個溫泉蛋,啊仔就話冇乜特別。最後要講嘅係炸釀海老,又係超乾身,如果唔沾蛋黃醬就真係食唔落口。埋單344,冇加一。呢間餐廳嘅食物真係麻麻地,個人嚟講應該都冇下次。

自選燒肉盒子飯定食

草飼牛腹腩丼