2015-08-22 3145 瀏覽
一直都係日式火鍋GE愛好者~今日本來想試芝士火鍋的,但發現唔係我想像中咁,即刻拉埋男朋友試上次已經一試難忘的牛涮鍋~~黎到大約6點半到,幸運地門口仲未好多人,即刻有得入~Good!我地叫左美國上級進口牛肉個餐,大約$178左右,包左豚肉同雞~而湯底方面我地叫左鰹魚清湯同昆布湯~除左肉之外,其他的火鍋配料種類都好多~強烈建議可以試下像紫色腸仔的紫薯年糕~食落口好棉,加入面的紫薯蓉,我同男朋友都讚不絕口~仲拎左幾轉~!仲有佢地GE蝦餃子,男朋友勁鍾意食!黎得牛涮鍋當然要試佢地GE肉啦.牛肉脂肪比例唔多,感覺上唔會太肥~食落口唔會太油,就算煮耐左都唔會好鞋口!豚肉脂肪比例好均勻,食落口好滑,而雞我冇食到,但男朋友話好滑好入味!而店入面細心地準備左沙律吧,可以解下火鍋的油膩~而我地試左薯仔沙律,味道就一般啦!野飲方面有好多選擇..除左普通的汽水之外,仲準備左果汁同咖啡茶~而且店舖教授了Fruit Punch的製作方法~令飲品冇咁單調!甜品方面都好多選擇~有芝士蛋糕,還有大福,馬卡龍和軟雪糕等~我試左佢地的軟雪糕,大福同馬卡龍,佢地GE軟雪糕好滑,但奶味唔重~大福好好食~入面係軟棉棉的Cream
即刻拉埋男朋友試上次已經一試難忘的牛涮鍋~~
而湯底方面我地叫左鰹魚清湯同昆布湯~
仲有佢地GE蝦餃子,男朋友勁鍾意食!
食落口唔會太油,就算煮耐左都唔會好鞋口!
大福好好食~入面係軟棉棉的Cream~唔會好漏!
馬卡龍本身諗住應該會好甜唔太好食,但出奇地唔會好甜~食多幾粒都唔會太罪惡~
埋單400幾,唔叫好貴, 又有質素又近近地, 應該會成日黎~!