2025-07-19
喂!各位為食鬼注意👻!九龍灣德福廣場最近殺出間漢堡扒專門店——「肉肉大米」🍖,成個網絡吹到係「平民版挽肉と米」,身為食肉獸🦖嘅我當然要即刻扑鎚去試真啲!🔥一入門口,開放式廚房傳嚟「滋滋聲」,師傅即場手打漢堡扒,香味攻鼻而來,未食已經流口水🤤!坐低望住塊厚身漢堡扒喺鐵板煎到表面微焦,切開中間仲係粉嫩嫩,肉汁多到瀉出嚟💦,忍唔住手機先食📸!🌟重點嚟啦——佢哋用九州和牛混美國牛🐮,肉香濃郁得嚟唔會太膩,配埋日本「虹煌米」🍚同新鮮生雞蛋🍳,一戳開蛋黃瀑布湧出🌊,撈勻飯同漢堡扒,每啖都係罪惡嘅快樂😈!🥑今期限定嘅牛油果他他漢堡扒都幾過癮,他他醬酸甜清新🍋,加埋creamy牛油果,口感層次好豐富💯!💰最抵讚係白飯、味增湯、西蘭花任添♾️,大胃王絕對可以食到捧住個肚走🤰!如果你同我一樣係撈飯控+肉食獸🍖,呢間絕對值得一試!
如果你同我一樣係撈飯控+肉食獸🍖,呢間絕對值得一試!