2020-04-09 677 瀏覽
依間茶米開左九龍灣一段時間,係MCL戲院出面,可能因為位置唔太顯眼,所以之前都無察覺開左間新店😂同埋就咁睇個餐廳名,都唔知道原來係食KiKi麵嫁喎!之前KiKi麵勁hit,經過便利店都有得買,不過要七八十蚊一pack都有啲貴,所以就無買過🤭但見佢依家開埋實體店,咁就試下啦!**********<温泉蛋肉味噌拌蔥油太麵> $118KiKi麵好似有兩款,一款係粗身嘅一款係幼身嘅,依個係拌麵所以麵質係粗身個款,個口感會煙韌少少,個人比較鍾意依款多啲🤣不過個肉燥加温泉蛋就無咩驚喜,唔算特別出色!價錢方面就真係幾進取下,自己買個麵返黎應該都煮到🤨**********<川味牛肉湯麵> $108依個牛肉湯麵嘅KiKi麵就係用幼身個款,質地食落會淋啲,本身以為KiKi麵係會煙煙韌韌,點知原來唔係,有少少失望😣不過牛肉有三大舊望落感覺抵啲,肉質都煮得幾淋身入味,要提醒一下個湯底會有少少辣嫁!

**********
<温泉蛋肉味噌拌蔥油太麵> $118