肥姑姐飲食推介 - 蛋汁煙肉意粉carbonara話說今日月經到,個肚好似攪拌機咁,仲要頭暈,放左工死下死下咁去左食d comfort food 安慰下個肚,於是去左Amaroni's New York Italian Restaurant & Café 食cabonara,點知個意粉超乎我想像嘅好味同埋材料非常豐富。Amaroni's New York Italian Restaurant & Café (又一城)Add.: Shop 32, LG1, Festival Walk, 80 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong地址:香港九龍塘達之路80號又一城商場LG1層32號舖Tel.: 226588181)環境衛生九龍塘又一城嘅Amaroni’s重新裝修咗之後地方光猛咗好多,依舊係好寬敞(目測應該可以坐到60至70人),多咗好多植物同埋其他擺設好適合打卡。另外餐廳設有酒吧,有一位bar tender同時兼任收銀員的職責,就算平時下午食嘢都可以點杯Cocktail飲,今日食飯都見到有唔少人點Cocktail!2)食物質素其實我兩個月前都嚟過呢間餐廳食蕃茄肉醬千層

蛋汁煙肉意粉carbonara

蛋汁煙肉意粉carbonara (好有嚼頭的煙肉)

香脆麵包

肥姑姐飲食推介 - 蛋汁煙肉意粉carbonara

地址:香港九龍塘達之路80號又一城商場LG1層32號舖
Tel.: 22658818

1)環境衛生

2)食物質素
其實我兩個月前都嚟過呢間餐廳食蕃茄肉醬千層麵,可惜當時就覺得蕃茄肉醬太酸,食咗一半就冇食啦,就蕃茄肉醬千層麵而言我覺得係中規中矩,調味差咗少少。

今日下午我點嘅係蛋汁煙肉意粉,呢度嘅蛋汁煙肉意粉蛋味唔算好突出,反而佢個白汁超出色好creamy,食得出係用左cooking cream及芝士煮,另外再加上大量嘅帕爾馬芝士片所以芝士味好濃,好啱肥姑姐呢啲好鍾意食芝士嘅人。

而意粉入邊嘅煙肉唔係平時一般超市賣嗰啲,佢嘅煙肉係好有嚼頭感覺上好似食緊金華火腿咁,我相信呢一種咁特別嘅肉係有佢嘅名稱,不過我見識淺薄唔可以講都比大家知。

題外話呢度嘅意粉係住得比較淋,不是al dente。

肥姑姐非常推薦依度嘅蛋汁煙肉意粉比大家,行開又一城不妨一試。 另外依度既tiramisu都好好食,下次我會再出食評介紹俾大家。

3)價格HK$135
(另收加一服務費)

4)再惠顧指數👉🏻
2021-05-29
蛋汁煙肉意粉carbonara
蛋汁煙肉意粉carbonara (好有嚼頭的煙肉)
香脆麵包
  • 蛋汁煙肉意粉