2009-04-05 299 瀏覽
今晚做到好夜,加上肚餓關係,好想食一頓豐富嘅晚餐,即時諗到去附近嘅Queen's Cafe食飯。估唔到夜晚9點都仲有一條長長的人龍,金融海嘯,完全影響唔到Queen's Cafe喎!老公和我每人叫了一份扒餐,我點了西冷牛扒加煙三文魚沙律餐,一開始嚟咗一個暖暖的餐包和一碗熱熱的羅宋湯。這碗羅宋湯比一般嘅羅宋湯唔同,這裡的羅宋湯是濃濃的,再加上大量嘅椰菜,一啖一啖,一下子喝完。之後便上煙三文魚沙律,雖然只得兩片三文魚,但配上其他番茄生菜等,份量剛剛好,感覺又非常健康。到了主菜,我至愛的西冷牛扒終於出現了,份量都唔少。一大塊牛扒,七成熟,紅紅嘅肉有少少血水,剛剛好。此外,黑椒汁並不是淋上牛扒上,而是分開上的,還發現黑椒汁是暖暖的,誠意可加。配菜我點了蕃薯,也是很美味哦!這個扒餐雖不是很便宜的,但論舒適環境及食物質素而言,這個價錢都可以接受的。

羅宋湯
煙三文魚沙律
西冷牛扒
2009-04-03
羅宋湯
煙三文魚沙律
西冷牛扒
  • 羅宋湯,西冷牛扒