呢排社會氣氛較差,工作又忙,趁星期五一於去食個好西,今次就黎到好多美食既地方--九龍城覓食友人重點推介呢個花雕蛋白蒸水晶蟹,當然要一試,點知一試難忘 一上枱個陣花雕味好香濃,仲見到隻蟹咁大隻,好吸晴蟹肉好鮮甜爽口,個蟹腳仲可剪開黎食,啖啖肉,加埋蛋白蒸過食落又滑溜溜最正係個蟹蓋,入邊有好多蟹膏同花雕蛋白,食落好濃郁蟹膏香,但又會有蒸蛋白一樣咁幼滑,仲有d入口即溶,最正就係伴埋烏冬食,十分吸味同鮮味食完蟹就食打邊爐,叫左招牌湯底--龍皇出巡故名思義--龍皇係龍蝦,係原隻龍蝦海鮮火鍋龍蝦好大隻又新鮮,食落好鮮甜同爽口彈牙,仲有好多蝦膏,啖啖肉而餐廳都會提議我地先飲碗湯再打邊爐,一飲落去好鮮甜同好香龍蝦海鮮味,小編不知覺都飲左2大碗呢個黑毛豬柳粒係友人必點之一,當然要試下先而d侍應提我地要玻15分鐘先得,心諗洗唔洗落咁耐同咪會好硬,點知一食落好軟腍同好多肉汁爆出黎,而且油脂分佈好平均,所以好香油脂味但又唔太膩而且個口感真係好似牛腩,唔食牛既呢個必試桂花蚌出邊真係好少有,呢個當然都要點碌分半鐘都已經可以食,食落好鮮甜爽脆帶子大大粒同好厚身,食落一樣好鮮甜同唔會腥而侍應介紹呢個蝴蝶蜆做特價,咁就

友人重點推介呢個花雕蛋白蒸水晶蟹,當然要一試,點知一試難忘

一上枱個陣花雕味好香濃,仲見到隻蟹咁大隻,好吸晴

雞油花雕蛋白水晶蟹(烏冬底)

食完蟹就食打邊爐,叫左招牌湯底--龍皇出巡

故名思義--龍皇係龍蝦,係原隻龍蝦海鮮火鍋

龍皇出巡

呢個黑毛豬柳粒係友人必點之一,當然要試下先

而且個口感真係好似牛腩,唔食牛既呢個必試

鹿兒島黑豚肉

桂花蚌出邊真係好少有,呢個當然都要點
碌分半鐘都已經可以食,食落好鮮甜爽脆

帶子大大粒同好厚身,食落一樣好鮮甜同唔會腥

珍寶帶子(後)$88 // 桂花蚌 (前)$128

侍應介紹呢個蝴蝶蜆做特價,咁就試下

個蜆上枱個陣仲郁緊好新鮮,食落爽口鮮租
甜,而且唔會有沙

蝴蝶蜆

餐牌👇🏻👇🏻

總括黎講:
食物好新鮮同高質素,價錢相宜,服務態度又好好,CP值高👍🏻

雞油花雕蛋白水晶蟹(烏冬底)
龍皇出巡
鹿兒島黑豚肉