2022-11-27 27 瀏覽
🇭🇰九龍城- 上戶酒場平時喺九龍城食泰國菜食得多,偶爾行過見到有間個招牌已經好日式既居酒屋,就去咗試吓😍入面個環境已經好有feel,食物好有質素👍🏻仲有發現咗佢好似每樣野 都會加咗啲花上去 同埋擺盤特別靚🫶🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 金目鯛刺身(⭐9/10)$588呢個刺身一上枱就覺得好靚好盛大,師傅係即叫即切,擺盤好靚,連擺喺側邊嘅青瓜都雕哂花,仲放咗唔同花落去配搭~而刺身新鮮又大嚿,鮮味十足,而佢嘅油脂量啱啱好,食落好香口~~食完呢條刺身之後,職員會問我哋需唔需要炸魚骨😍我地梗係炸埋嚟試下👍🏻好少餐廳會有呢個服務🫶🏻炸完之後又係另一種味道,食落香脆惹味~👅香葱牛肉薄燒配三文魚炒飯(⭐7/10) $108◾️套餐包括前菜及海鮮味噌湯▪️前菜係中華沙律▪️而海鮮味噌湯真係出乎意料之外,好飲到我會為咗個湯而再嚟😝冇諗過一個味噌湯都做得咁出色咁用心,每碗有兩隻大蝦同蜆,令到個湯鮮味十足😚▪️而香蔥牛肉薄燒裏面係夾住炸蒜同埋香蔥,係好特別既感覺,第一次食~~食落好香口,牛肉既牛味亦都好重,係用靚牛肉👍🏻三文魚炒飯就有炒得好香,飯粒粒粒分明,炒
🇭🇰九龍城- 上戶酒場
👅 金目鯛刺身(⭐9/10)$588
👅香葱牛肉薄燒配三文魚炒飯(⭐7/10) $108
◾️套餐包括前菜及海鮮味噌湯
▪️前菜係中華沙律
三文魚炒飯就有炒得好香,飯粒粒粒分明,炒得均勻,仲有啲大蝦干同香蔥。
👅 角切魚生丼(⭐8/10) $108
◾套餐包括前菜及海鮮味噌湯
▪️前菜係中華沙律
魚生丼既刺身食落幾新鮮,而且份量都唔少,佢仲配有左紫菜俾我地包住啲飯同埋刺身一齊食,好滿足啊!!
👅 巨峰梳打(⭐8/10) $42
開胃又消滯,飲落唔會話太甜,酸酸甜甜啱晒好😚
🎏地址:上戶酒場 (九龍城)
九龍城龍崗道33-39號龍翔閣地下A號舖
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#九龍城 #九龍城美食 #九龍城餐廳 #居酒屋 #上戶酒場 @uedosakaba
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_九龍城