2020-10-06 277 瀏覽
對於鍾意食懷舊餐廳既我,鍾情所有冰室,甚至係一啲懷舊嘅鋪頭,九龍城食泰國菜食得多,不如食啲老字號嘅牛腩麵啦,呢間淨係買牛腩,食落品質真係好高,全部都係新鮮嘅牛肉,而且上菜速度驚人,值得一讚咖喱牛腩撈(粗麵)$58份量非常之大嘅一碟, $58真係覺得好抵食,牛腩好多,咖喱汁係選用自家制嘅中式咖喱汁,非常惹味,遠處已經飄來陣陣嘅牛腩香味同埋咖喱香味,但係對我來講鹹咗少少,沾多少少佢哋你嘅湯就OK啦,D 粗麵都係非常之高質素嘅麵食落彈牙有咬口,事關大碟得滯我唯有外賣,第二日整番熱都仲係原汁原味,實在太滿意了。牛腩河粉 $50本身都有考慮過會唔會淨係好似出面嗰啲牛腩河咁樣一半係筋一半係肉,因為本身自己唔係好食牛筋,好開心原來嚟到嘅時候全部都係牛腩肉,而且全部都係偏瘦,牛腩口感非常鬆軟,河粉都煮得好好食,超級滑,而且份量都係好大碗,湯底方面亦都係用地方自家製制成既湯底,非常鮮甜郊外油菜 $20淨餃雙拼~ 雲吞水餃$46店員推薦鋪頭老闆每日新鮮自己包既餃子同埋雲吞,大粒到呢,大過一個乒乓波,非常之足料,雲吞入面真係有幾隻蝦係度,而且配料非常之多,嗌呢個都好飽喇坤記牛腩 (九龍城)九龍城侯王道2B號

咖喱牛腩撈(粗麵)$58

牛腩河粉 $50

郊外油菜 $20
淨餃雙拼~ 雲吞水餃$46

坤記牛腩 (九龍城)
九龍城侯王道2B號地下