黎親九龍城,個個都會諗起泰菜,但因為原來朋友早兩日先食完,所以就尋求一下泰菜以外既選擇即時上Openrice搜尋,最後揀左大家都一樣鐘意既川菜-有口福雖然地方唔大,但坐位舒適唔逼夾,重有大大部電視送飯除左雞煲,亦有烤魚、酸菜魚、水煮魚;每款食完都可以加火鍋配料打邊爐唔打邊爐,亦有多款川味小菜我地點左個酸菜魚(小骨)$188一上枱已經聞到湯底好香,魚肉份量夠多,肉質鮮味且結實嫩滑;重點係魚骨真係好少好少,係邊位有極少,非常岩唔識食骨既我碗底有酸菜芽菜同寬粉,個湯底真係無得輸,夠酸帶少許麻辣,超正半隻口水雞$98份量比想像大,隻雞夠厚肉,好開心,因為我最怕骨摻摻肉質好嫩滑,啖啖肉花生超香脆,少麻少辣好惹味辣炒土豆絲$58本身辣炒係酸辣,我地想要麻辣,一樣可以土豆絲好爽口,味道夠曬麻辣,非常過癮美極秋葵$68呢碟好有驚喜,可以將咁健康既秋葵煮得咁好味整體成餐既水準我地都好滿意惹味又好味

雖然地方唔大,但坐位舒適唔逼夾,重有大大部電視送飯

唔打邊爐,亦有多款川味小菜

我地點左個酸菜魚(小骨)$188
一上枱已經聞到湯底好香

半隻口水雞$98
份量比想像大,隻雞夠厚肉,好開心,因為我最怕骨摻摻

肉質好嫩滑,啖啖肉
花生超香脆,少麻少辣好惹味

辣炒土豆絲$58
本身辣炒係酸辣,我地想要麻辣,一樣可以

土豆絲好爽口,味道夠曬麻辣,非常過癮

美極秋葵$68
呢碟好有驚喜,可以將咁健康既秋葵煮得咁好味

整體成餐既水準我地都好滿意
惹味又好味