今晚專突出到銅鑼灣築地日本料地食黑夜壽司🍣知道呢間築地九點後有半價壽司優惠,但講左想試好耐,終於有機會食喇😝築地餐廳九點後時段,可享有三個個優惠,分別係半價壽司、85折壽司和85折料理。比平時時間食,係抵食好多架!因為呢排敏感時期,餐廳好細心,帶我地入座後就俾左兩個裝口罩嘅信封✉️我地,每枱仲有一支消毒噴霧俾我地消毒雙手,衛生方面,餐廳真的做得非常足夠!👍🏻👍🏻👍🏻由於九點優惠係另外下單的,店員會俾Qr code俾你自己用電話落單,如果你想食餐牌上嘅料理和飲品,就可以親自向店員下單。淨係睇優惠時段嘅壽司種料都好多,我地首先叫左鹽燒牛舌兩串,牛舌每串有三舊,燒得好香脆,味道不會很重味精味,反而落左啲檸檬汁提升左個肉味,完全食唔到陣蘇味,如果唔係食到好飽,我一定再嗌多串嚟食😋😋😋認真好好食!到壽司方面,我地都嗌得好幾種嚟試下,三文魚壽司好新鮮好厚肉好滿足🥰🥰🥰花之戀一舊有三至四塊三文魚包住,成件事係好滿足,三文魚絕對一定要叫!之後令我最鍾意嘅係甜蝦壽司,甜蝦超大隻,晶凝通透,入口係超甜超甜!真心好鮮甜!係咁多種壽司最好食😋另外芝士玉子燒壽司,係暖暖地燒好送上嚟,啲芝士同玉子融埋一齊,好滿足,

壽司方面,我地都嗌得好幾種嚟試下,三文魚壽司好新鮮好厚肉好滿足🥰🥰🥰花之戀一舊有三至四塊三文魚包住,成件事係好滿足,三文魚絕對一定要叫!之後令我最鍾意嘅係甜蝦壽司,甜蝦超大隻,晶凝通透,入口係超甜超甜!真心好鮮甜!係咁多種壽司最好食😋另外芝士玉子燒壽司,係暖暖地燒好送上嚟,啲芝士同玉子融埋一齊,好滿足,仲要好大舊🤩最特別嘅一定係十八禁三文魚壽司,聽到個名好好奇就叫嚟試下🧐點知係辣辣地辣醬味三文魚?但味道出奇地好食😋好特別啊😬唔係間間日本餐廳都有三文魚籽壽司食架!仲要價錢一啲都唔貴添!食入口一粒粒脆卜卜,唔會有魚腥味,好新鮮!👍🏻👍🏻👍🏻一定要叫!

最後,男朋友仲叫左杯梅酒($45)飲,一啲都唔貴,因為我唔好酒精飲品,所以唯有俾佢獨自享受🤪佢話甜甜地好易入口,比起之前飲過嘅梅酒好飲,不過梅酒就無得享有優惠喇😂

埋單只係$400都唔洗,仲要食到飽住走,係銅鑼灣地帶嚟講好性價比高!😍推介大家九點後嚟!
2020-03-10
$200 (宵夜)