2007-12-20
一餐"無期望就無失望" 0既飯局... 例牌唔想去食, 例牌叫套餐, 例牌食完無感覺.- 乳豬拼盤: 只食了海蜇同熏蹄, 無乜特別0野想講.- 巨型炸蝦丸: 呢個幾好食, 熱辣辣, 脆口, 唔係咁油, 而且蝦膠好彈牙... 酸甜汁甜多過酸, 味道還可以, 我覺得就咁食會好食過蘸汁.- 瑤柱生菜發菜: 瑤柱同生菜味道一般, 發菜就淡出個鳥來, 要同蒜子一齊食先有味; 好在芡汁唔太杰.- 翅湯: 唔會太杰, 唔會太鹹, 味道還好, 不過我0個碗完全無翅, 阿媽0個碗就好多.- 燒雞: 呢個幾好食, 皮脆肉嫩, 熱辣辣, 仲有少少南乳味, 唔錯.- 蒸魚(唔記得係乜斑): 勁0鞋, 最唔討好的一道菜!- 螺片花膠菜膽: 螺片無味, 好似食擦膠; 花膠比較爽口, 不過我食了一舊係有燒(火農)膠0既味道, 諗起都想嘔.- 伊麵: 呢個ok, 起碼唔會太腍, 不過唔落韮黃落芽菜, 食落味道點都差d.- 糯米飯: 呢個比伊麵好食, 好香, 糯米幾黏, 如果係用荷葉包住蒸, 一定仲好食!環境ok, 起碼唔會坐得太迫; service 其實整體唔算好差, 不過要講講有位戴黑色粗框眼鏡0既男waiter
- 乳豬拼盤: 只食了海蜇同熏蹄, 無乜特別0野想講.
- 蒸魚(唔記得係乜斑): 勁0鞋, 最唔討好的一道菜!
環境ok, 起碼唔會坐得太迫; service 其實整體唔算好差, 不過要講講有位戴黑色粗框眼鏡0既男waiter, 我用少少熱水沖完碗之後將水倒了落碟上, 於是yaap 了佢埋0黎請佢"倒倒佢", 呢位黑面男waiter 塊面立即變得更黑, 行到埋0黎收碟時仲大大聲"嘖" 了我一聲, 倒完水後就成隻碟掟0係我面前... 乜咁燥呀先生? 服務唔俾1 分真係唔得.
唉, 希望今年農曆年初一唔使又0黎食飯啦...