2021-07-01
今日去左一間係Hku站附近嘅餐廳食晚飯。呢度環境偏暗,乾淨企理佢呢度都幾多嘢食選擇。有邊爐、刺身、壽司、丼飯⋯⋯ 全部都好吸引🤩 最埋就揀左兩個丼飯都一啲小食同刺身🥸一開始有啲前菜沙律同麵豉湯,跟個丼飯嘅池魚刺身🤓睇個樣都知佢靚仔,好肥美!另外小食仲有嗌左蠔,鮑魚同帶子😚鮑魚好軟腍,而且本身已經有味道,就咁食或者配埋個肝醬食都一流👍🏻而且廚師切埋比我地,好貼心👍🏻少少煎香嘅帶子配上紫菜呢個配搭係第一次,成粒放落口好滿足最尾就係兩個丼飯。正如圖片所見好多料好豐富。呢度幾特別嘅係佢個檸檬汁係比你用檸檬掃上去,唔洗就咁擠整污糟隻手👍🏻呢度嘅夢之丼(上面個張)好正,又有海膽(唔腥嘅!)又有帶子,仲有一堆飽滿嘅魚子,逐粒咬爆佢地或者送飯食,都過癮!🤓(呢個唔係甜品😂只係其中一個小食嘅裝飾我將佢放左係個碟上面🌼)
一開始有啲前菜沙律同麵豉湯,跟個丼飯嘅
池魚刺身🤓睇個樣都知佢靚仔,好肥美!
少少煎香嘅帶子配上紫菜呢個配搭係第一次,成粒放落口好滿足