2025-07-04
🧭 黑木亭居酒屋•尖沙咀🍴尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓最近見居然有間串燒放題,即刻燃燒左我既串燒魂😎因為串燒可以食好多 都唔會飽到好滯😬一入到去上完樓梯,已經見到入面有好多人了。因為有book到枱,所以等幾分鐘就已經有得入座。一坐低就可以scan QR code, 自助落單。入面有20幾款野食,款款都吸引,而且有啲仲有分唔同醬配搭黎燒。串燒🍢🍢~日本產牛油甘薯🍠本身以為係細細粒紫薯果啲,但原來真甘薯,切到細細塊,燒完好淋好香。~薄切牛舌🐮呢個食落唔似牛舌🤣但唔靭所以還可接受!🆗~燒汁牛肉金菇卷🐮超好食!!encore左幾次。佢好入味 而且好香!~豚肉蒜芯卷🐷呢個較為特別,配搭蒜芯係入面。感覺可以解膩 同有啲清爽感!~黑豚荔枝卷🐷呢個一見到已經覺得好特別😍食落又幾正,肉汁加荔枝汁 唔錯🥰~雞腿肉 (鹽燒, 明太子)🍗呢個雞腿肉好juicy, 而且呢2個醬都好夾!~燒蠔 (煙肉粒牛油,黑松露白汁)🦪估唔到仲有燒蠔食,而佢配2隻汁,黑松露醬較佳~明太子飯團🍙開頭仲怕好大粒,點知原來係mini size, 而且佈滿個明太子醬 所以好好食!我哋仲食左以下:~雞軟骨串🐥~黑豚五花腩
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓
串燒🍢🍢
~日本產牛油甘薯🍠
~薄切牛舌🐮
呢個食落唔似牛舌🤣但唔靭所以還可接受!🆗
~燒汁牛肉金菇卷🐮
超好食!!encore左幾次。佢好入味 而且好香!
~豚肉蒜芯卷🐷
呢個較為特別,配搭蒜芯係入面。感覺可以解膩 同有啲清爽感!
~黑豚荔枝卷🐷
呢個一見到已經覺得好特別😍食落又幾正,肉汁加荔枝汁 唔錯🥰
~雞腿肉 (鹽燒, 明太子)🍗
呢個雞腿肉好juicy, 而且呢2個醬都好夾!
~燒蠔 (煙肉粒牛油,黑松露白汁)🦪
估唔到仲有燒蠔食,而佢配2隻汁,黑松露醬較佳
~明太子飯團🍙