2022-05-20 256 瀏覽
🏮日式串燒比人嘅感覺係似小食而唔係正餐🥢雖然係咁😛串燒正正就係係日本嘅經典美食呢🥳🇯🇵日式串燒🍡只需要簡單嘅調味🧂再加埋用燒烤烹調嘅方法🔥將食材用竹籤串起變成一個庶民嘅料理🥢親民嘅價錢又滋味😋最岩放工同friends一邊食🍡一邊吹下水🍻輕鬆一下嚕🍺🏮呢間係尖沙咀嘅串燒店🍡裝修以簡約又不失高雅嘅低調外觀👘蘊藏著濃厚居酒屋嘅美味同埋樂趣呢🍡🥳🍡串燒店同平時食開嗰啲有啲唔同😍佢特別在當你咗order之後✍🏻店負會將已經燒好串燒放喺個「鐵板」上面上枱🔥就算同朋友仔掛住傾計😋啲串燒都可以keep住熱辣辣🔥一啲都唔洗擔心啲串燒會攤凍咗呀🔥🌽燒蜜糖牛油粟米 $22/2 pc:呢個「燒粟米」外面塗咗啲蜜糖上面🍯令到本身已經好甜好好味嘅粟米🌽味道更加吸引😋必食🥳🥓燒台式香腸 (蒜味)$26:台灣腸應該係冇人可以抗拒到😍加埋熱辣辣燒起🔥非常之 惹味呢😋🧈燒玉子 $19:有玉子燒嘅地方我一定唔會錯過😍呢個熱辣辣喺鐵板上面嘅玉子燒好正呀🔥🐃海鹽燒牛肩胛 $48:充満住牛肉嘅鮮味👍簡單用海鹽燒烤嘅手法做出嚟🔥好惹味🥳🐃海鹽燒王牌牛舌 $49:我係超鍾意食牛舌❤️燒完嘅牛仲好嫩滑🔥一啲都唔會係颯颯👍正呀😋🐚蒜蓉貴妃

🐚蒜蓉貴妃蚌 $68:貴妃蚌超新鮮🐚上面鋪滿住新鮮嘅蒜頭同埋粉絲😋啲粉絲索晒啲貴妃蚌嘅鮮味🔥超甜超正👍👍必食😋

🍜稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋 $72:烏冬夠晒彈牙👍而且我個豬骨湯仲好濃郁😋估唔到佢哋嘅烏冬都咁出色👍讚讚讚❤️

☕️熱柚子蜜 $32:我見天氣涼涼地🧣今次暫時唔飲酒住🍺過兩個禮拜再約朋友落嚟happy Friday🍺🍺

🚩喜膳燒

📍尖沙咀寶勒巷10號地舖