2022-05-30
旺角瓊華最高的泰國餐廳~我唔會話隱世餐廳, 不過如果唔係有姐姐叫我上去隨時行過路過就咁錯過。係瓊華的泰Thaiology , 二人餐的份量多到根本吃不完~最重要係泰式味道滿滿, 一食第一口的時候就會由心發出「啊啊, 係泰國的味道啊~」坦白講, 這餐泰國菜超滿意~~-二人餐由沙律串燒主菜飯/粉都有, 仲包兩杯飲品, 而且食物款式唔係set 死晒, 紅黃綠咖哩/海南雞, 油飯白飯pad thai都以揀, 梗有款合心水。-前菜點了個泰式青木瓜沙律,青木瓜沙律酸酸辣辣加埋香脆小紅蝦,辣椒, 洋蔥, 花生,配合得好味又開胃!-我地仲另外叫左個炸春卷, 炸得香口唔會油淋淋。-冬蔭公原鍋熱住上嘅冬蔭公湯入面勁多海鮮, 魷魚青口仲有大蝦, 加埋各種泰式香料辣椒, 香茅, 菇類等等, 個湯勁有風味又過癮, 即使個鍋小小其實都好大煲~.-串燒這裡既串燒都好出色,豬同雞外表燒得金黃金黃, 見到經已很吸引, 咬開仲有爆汁感覺, 加埋沙嗲汁,入口味道更加惹味!-黃咖哩牛咖哩牛柳條炆腍唔洗多講,而且份量仲好多 ,加埋不同的蔬菜, 喜愛食泰式咖哩的唔可以錯過!炒金邊粉Pad thai 炒得超正仲夠哂正宗, 芽菜,
坦白講, 這餐泰國菜超滿意~~
前菜點了個泰式青木瓜沙律,
加埋香脆小紅蝦,辣椒, 洋蔥, 花生,配合得好味又開胃!
我地仲另外叫左個炸春卷, 炸得香口唔會油淋淋。
冬蔭公
加埋各種泰式香料辣椒, 香茅, 菇類等等,
串燒
豬同雞外表燒得金黃金黃,
黃咖哩牛
炒金邊粉