餐廳: 囍慶酒家
資訊:

2023-11-13 779 瀏覽
上個星期同屋企人去咗囍慶酒家食飯。我哋叫咗龍蝦伊麵、片皮鴨、時菜同老火湯。龍蝦伊麵嘅龍蝦新鮮度一般,唔算特別出色。不過,佢哋煮嘅伊麵係好彈牙嘅,食落去有嚼勁。湯底亦都唔錯,味道鮮美,帶嚟少少海鮮嘅香味。整體嚟講,呢碟龍蝦伊麵係算可以,不過冇咩令人驚艷嘅感覺至於片皮鴨,味道算係還可以,但係唔算好好食。皮脆肉嫩,不過少咗啲鴨香味。個鴨肉略嫌乾,唔夠滋潤。我覺得呢道菜有啲缺乏特色,冇咩特別之處老火湯係我地嘅一個亮點。用料好足,有雞肉、豬骨同埋各種中藥材。湯熬得好濃郁,味道鮮美,喝落去好滋補尤其喺寒冷嘅天氣飲,真係好舒服。總括嚟講,我覺得囍慶酒家嘅性價比普通。食物質素中規中矩,冇乜驚喜。不過,餐廳嘅服務都幾好,員工態度友善,有禮貌。至於位置,確實係有啲偏僻,唔太方便

龍蝦伊麵

片皮鴨

尤其喺寒冷嘅天氣飲,真係好舒服。

2023-11-09
片皮鴨