2022-05-16 177 瀏覽
自家製生酮飲食就聽唔少,但呢排Fatfat 發現多左好多舖頭推出生酮菜式黎吸引想食得健康d既客人🤔呢間Cafe就係其中一間主打一系列生酮甜品同麵包既舖頭啦😆入到去,裝修以白色同灰色為主,係呢道可以揀啲健康既甜品黎食,又可以就下角度影番張文青相~Smoked Salmon Sandwich 呢個就係其中一個推出既生酮麵包,入面有幾種簡單健康食材:三文魚、蛋沙律、蕃茄、生菜。三文魚同生菜無論睇外表定食落口都好有光澤同好新鮮,三文魚仲好滑口😋幾樣食材夾埋一齊食,食完真係一啲罪惡感都冇,感覺好fresh,食左一餐健康餐~☺️Tiramisu 食落口充滿咖啡酒味,cream好綿滑,唔錯!👍🏻Latte飲落口咖啡味好重,相比之下感覺牛奶既比例少好多🤏🏻奶香味冇咁重😶整體黎講,食物味道同配搭都唔錯, 最重要係食材健康,食落夠fresh☺️👍🏻

Smoked Salmon Sandwich

Tiramisu
食落口充滿咖啡酒味,cream好綿滑,唔錯!👍🏻

Latte

2022-03-11