老公要去中環睇醫生,順利成章就係中環食野。原來診所附近近開左間西餐廳,如果行得快,好易會錯過左佢。入到去環境好nice,好舒服。佢仲有室外地方可以坐,如果天氣好,又唔熱,不妨出去坐,氣氛會更加好依度原來主打做法式可麗餅,通常香港見到既都係甜食。但依度好多唔同既食法,除左甜,仲有咸。咸既又有肉、有海鮮,真係好多選擇和款式旁邊伴著少少沙律,同平時係香港食既好唔同。我地叫左2個小食: Chips - homemade ketchup & garlic mayo薯條自己做,好rich 薯仔味。自家製茄汁,少少酸、塗上薯條上,好好味。另外配既蛋黃醬好香,少少酸,少少咸,做appetizer既sauce,好開胃,小食又無咁膩Mozzarella bites水牛芝士好濃厚cheese, 外脆內軟,有少少嚼勁!我地仲叫左個健康雜菜湯。材料有薯仔、洋蔥,紅蘿蔔打成蓉,食到湯與蓉之間既質感,好rich 滲著黑胡椒味,味香又驅寒主角黎勒 - Savory Galettes方形可麗餅,包著雞蛋、煙肉,好香煙肉味。而且可麗餅做得好薄,唔惜滯。而咁薄既可麗餅又要包到咁多材料,真係好好功夫依個叫 From the
老公要去中環睇醫生,順利成章就係中環食野。
原來診所附近近開左間西餐廳,如果行得快,好易會錯過左佢。

入到去環境好nice,好舒服。

依度原來主打做法式可麗餅,通常香港見到既都係甜食。
但依度好多唔同既食法,除左甜,仲有咸。
咸既又有肉、有海鮮,真係好多選擇和款式
旁邊伴著少少沙律,同平時係香港食既好唔同。

我地叫左2個小食:
薯條自己做,好rich 薯仔味。
自家製茄汁,少少酸、塗上薯條上,好好味。

Mozzarella bites
水牛芝士好濃厚cheese, 外脆內軟,有少少嚼勁!

我地仲叫左個健康雜菜湯。

滲著黑胡椒味,味香又驅寒

主角黎勒 - Savory Galettes
方形可麗餅,包著雞蛋、煙肉,好香煙肉味。
而且可麗餅做得好薄,唔惜滯。
而咁薄既可麗餅又要包到咁多材料,真係好好功夫

依個叫 From the ocean ,老公食第一啖已經讚好,聞落去唔覺,但食落好香海鮮味
所謂既海鮮味,即蜆、珍珠帶子、墨魚、蝦,仲有蒜頭,真係好香,好好食

野飲我叫左Salted caramel pretzel

女孩子喜愛的甜飲,Creamy, 甜,好重焦糖味,岩晒我依d 焦糖怪

老公叫左Iced cappuccino, 做法係連冰一齊打,所以凍得黎無冰。

食完先講,其實我食食下有個林法,如果下次黎,一定要同閨蜜黎,因為依度環境好nice,野食好味,飲品好正,可以黎邊食邊傾大半日都得

另外,見到依度既cupcake好靚,但太飽食唔到,老公買左2個俾我拎返屋企食

我返到屋企雖然都仲飽飽地,但忍唔住食埋,真係好好食。
蛋糕好軟綿綿,d cream 好滑

2017-09-03
  • From  the  Ocean