2024-01-17 32 瀏覽
Moodie & Wine呢個地方好骨子,餐廳有旋轉樓梯上二樓,藍色既磚牆好有特色。我地叫左幾款食物,食飯期間店主會問我地味道點樣,好有禮貌,餐廳服務好好。秘製香辣蒜油煮法國藍青口 青口細細隻份量都好多,每隻青口都好鮮甜,一啲都冇腥味,唔係普通急凍青口,個汁用咗蒜頭牛油白酒辣椒,超級鮮甜,忍唔住飲咗好多啖,仲有個薯條跟埋青口一齊上,薯條炸到好脆熱辣辣超級好食。西班牙傳統蒜油大蝦調味同火候都好出色,每片蒜頭都切到好薄又一致,火候啱啱好少少焦香,浸咗係充滿大蝦香味嘅橄欖油,呢味餸橄欖油一定要用extra-virgin先會夠香,配埋個焗好嘅麵包, 超級好味。龍蝦湯蕃茄長通粉配雞胸雞胸煮到啱啱好,好彈牙好滑,店主話係煎完再焗先有呢個效果,龍蝦汁少少微辣,好香同有龍蝦嘅鮮甜味,配埋個長通粉食,好味。西班牙油條配朱古力醬呢個甜品即整,炸出嚟熱辣辣,表面滿佈砂糖,點埋個朱古力醬食,滿足嘅一餐!

秘製香辣蒜油煮法國藍青口

西班牙傳統蒜油大蝦