2016-10-11 776 瀏覽
今晚同幾位朋友揀左間中環既酒吧gathering。經過中環一大條斜路,見到附近酒吧林立,見前呢間酒吧充滿住外國人。事前無參與揀餐廳既我,都比餐廳既內在環境吸引。酒吧本身燈光稍暗,再加上深色煤礦既裝修,真係好有置身礦洞既感覺。以煤礦為主題,再加上酒吧,難怪即使今日係星期二,仍然坐無虛席。Pink Sapphire稍粉既顏色加上西瓜點綴,雖然感覺好似同煤礦有點格格不入,但計我話係萬綠叢中一點紅,酒精加上少少甜,鐘意少少酒精既女士應該幾鐘意。Onion Rings洋蔥圈大大個,又香又脆,食起上嚟好有口感。Buffalo Chicken Wings雞翼夠晒惹味,酸酸甜甜辣辣既味道我認為無需加任何醬汁已經好突出。Alfredo Pizza喜歡pizza 既餅底,夠脆口,上面既洋蔥,牛肉加埋辣味配合出香濃味道。Fish N Chips炸魚大大塊,魚肉腍身又啖啖肉,配埋沙律醬,非常開胃。Cheese Steak Sandwich中間黃色芝士下面有大量青椒同埋牛肉,味道突出,近似平時食到青椒炒牛肉既味道,再加上芝士醬,拿起三文治會有拉絲效果,看似細細既三文治食起上嚟都幾溜。旁邊有幼身薯條,新鮮熱辣,本
今晚同幾位朋友揀左間中環既酒吧gathering。

Onion Rings

洋蔥圈大大個,又香又脆,食起上嚟好有口感。

Fish N Chips

炸魚大大塊,魚肉腍身又啖啖肉,配埋沙律醬,非常開胃。
Cheese Steak Sandwich

中間黃色芝士下面有大量青椒同埋牛肉,味道突出,近似平時食到青椒炒牛肉既味道,再加上芝士醬,拿起三文治會有拉絲效果,看似細細既三文治食起上嚟都幾溜。旁邊有幼身薯條,新鮮熱辣,本身已經帶少少惹味。
食到咁上下,見到註場DJ開始打碟,令到呢個礦洞氣氛又再次提升。

就係咁,今晚係礦洞渡過左一個開心既晚上。