一直都偏愛去搵無麩質嘅蛋糕嚟食,食完唔會肚脹脹,但係市面上都得返唔係好多間容易買到。聽聞呢間InfinitiC今日係最後一日堂食,特登慕名而來食吓佢嘅切餅。之前食過幾次都覺得,佢嘅味道係甚至比有麩質嘅蛋糕更好食。可惜每次食完一間,嗰間就執笠,例如西環、海港城、K11Musea店,而家已經執剩呢間中環店,今日之後都冇了。🥺 未來要轉做網上訂購,要預先訂貨,就唔係咁容易食到了。巴斯克檸檬芝士蛋糕 + 熱黑朱古力 (Keto version)而家潮流興食巴斯克芝士蛋糕,呢間都出咗,個芝士蛋糕做到軟滑軟心效果,甜度點到即止,亦都唔會有好臭嘅芝士味。上面嘅檸檬醬簡直係畫龍點睛,增加咗清新嘅感覺。市面嘅巴斯克芝士蛋糕切餅都偏細件,但係呢間份量夠大。簡直係相逢恨晚購買一杯飲品就可以半價買sliced cake 🍰 。呢度嘅飲品可以加$5轉Keto version。出面好多Cafe轉用植物奶都只係得豆奶同燕麥奶可選擇,但呢度係用杏仁奶實在太好了,真係好適合生酮人士。希望未來佢會再出堂食啦,到時一定會支持
巴斯克檸檬芝士蛋糕

簡直係相逢恨晚

希望未來佢會再出堂食啦,到時一定會支持
2024-04-14
下午茶