2020-06-21 577 瀏覽
小黃人話要同師傅慶功,原因師傅之前考試勉強合格,又搵個藉口食一餐,賀一賀佢,師傅當然要搵啲好野食下,咁啱想食漢堡包,就揀左呢間食店。離開監房,就坐車落去。真係估唔到個地點就正正喺天星碼頭的一間舖仔,講真經過九千幾次,次次都係撘船,今次特登黎食,感覺有點特別。舖仔細細,在外幾張櫈仔,一張單邊枱,之後就去落柯打。師傅同小黃人都算係嗜牛之人,所以柯打左兩個牛肉漢堡,再配左個餐,有炸薯條同汽水,另加多一份炸魚手指,兩個人肯定夠飽。落完單,當然要等,因為即叫即整,不過又比想像中快,所以感覺都幾好。牛肉漢堡熱辣辣,包身鬆軟,牛肉又香又鬆有牛味,有追住食嘅感覺,而包內配上鮮蕃茄,蕃茄都多汁,值得一讚個漢堡係冇用任何醬汁,一塊蕃茄已經取替左啲醬汁,感覺健康啲,加上個包身嘥屎唔會大得太誇,師傅都可以一口由頂咬到個包嘅底部,又唔會食到呢咁hea,感覺超正!薯條屬於粗身,口感正有薯味,份量都多,不錯。而炸魚柳手指得香脆,肉身鬆香,係油少少,不過都接受到。總括黎講食物質素出色,環境就正正常常,店員服務友善,價錢接受到,98蚊一個餐,收貨。同小黃人邊食邊傾計,感覺寫意,呢間食店絕對值得推介,有機會一定會再黎,笑

離開監房,就坐車落去。真係估唔到個地點

總括黎講食物質素出色,環境就正正常常,店員服務友善,價錢接受到,98蚊一個餐,收貨。同小黃人邊食邊傾計,感覺寫意,呢間食店絕對值得推介,有機會一定會再黎,笑臉必定要比!

牛肉漢堡

炸魚手指