2023-09-10 185 瀏覽
屋企人生日嚟到francis west,之前試過灣仔嘅Francis覺得非常唔錯,之後發現中環開咗新嘅分店,於是你試吓餐廳經理講菜式同灣仔分店有80%唔同。我哋一行四人叫咗唔夠款式share.錢財方面,我哋叫咗佢哋嘅sourdough frena, raw tuna 和lamb rib.sourdough窯爐烤製,非常鬆軟,配上鷹嘴豆蓉食唔停口。lamb ribs 亦非常推薦羊肉味配上乳酪醬汁,獨有北非風味。之後我哋叫咗佢哋嘅阿茲竹同椰菜花。阿茲竹口感同薯仔非常相似燒得非常香口。主場方面,我哋叫做原條多寶魚,baby cutterfish,墨魚仔配上墨魚汁鮮味十足,多寶魚亦非常新鮮非常推薦。