2015-12-05 767 瀏覽
第一次黎到中環Dk cuppa Tea新出tea set身為愛麗絲迷既我飛過黎試😍好靚好靚好靚好靚😍😍係我今年食過最靚既Tea set😍其實我細細個已經好鍾意愛麗絲呢個故仔而家黎到DK Cuppa Tea竟然可以將童話變真😍進入仙境之前先飲呢杯藍色既碟豆花茶💙就咁飲冇乜味 但加左前面既Drink Me即刻唔同哂💙💜飲完可能會好似愛麗絲咁縮細架☝🏻️😌用Dropper 加入蘋果蜜味既Drink Me💛由藍變紫💜清清甜甜好靚呀☺️飲完Drink Me 縮細左就進入仙境🐰Tea Set真面目 真係好靚好靚呀!!靚到謀殺左我570幾張菲林🤔圖中係3人份量😋😋😋食之前先抽魔法卡睇下會食邊款Tea Set😎然後大嗌咒語由咸點講起,有黑松露蘑菇芝士火鍋用火槍將前面既糖版魔法卡烤溶入芝士火鍋入面 好香呀配料有紫薯,麵包粒,青口,田螺,帶子刺身,煙三文魚 等等等等全部上等食材 好新鮮😌黑松露味磨菇味比芝士味濃☺️ 但又比我係底搵到塊燶燶地既芝士補反數 巧巧吃的🧀到甜點甜點以茉莉花為主題前面先有2款朱古力,分別係Respberry Cream 同榛子味圓圓既Macaron 都係榛子味😆而最可愛既白兔先生maca
第一次黎到中環Dk cuppa Tea

清清甜甜
好靚呀☺️
飲完Drink Me 縮細左就進入仙境🐰
Journey to the wonderland
Tea Set真面目 真係好靚好靚呀!!
靚到謀殺左我570幾張菲林🤔
圖中係3人份量😋😋😋
食之前先抽魔法卡
睇下會食邊款Tea Set😎
然後大嗌咒語

由咸點講起,有黑松露蘑菇芝士火鍋
用火槍將前面既糖版魔法卡烤溶入芝士火鍋入面 好香呀
全部上等食材 好新鮮😌
到甜點
甜點以茉莉花為主題
圓圓既Macaron 都係榛子味😆
而最可愛既白兔先生macaron係茉莉花味😍
第一次食茉莉花味既Macaron!
茉莉花味濃 造型又可愛❤️
我又影左好多張相先食啦😍😍
啤牌餅乾都係茉莉花味,後面塊葉就雲呢拿,雲呢拿味呢塊會甜d😌
不要忘記 EatMe Cupcake!
清清既茉莉花味 好鬆軟☺️
食完應該就差唔多變反大個 反反去現實世界啦🙄
呢次仙境旅程真係好開心 女仔一定超中意呢到! Tea Set真係好有心思 好靚
重點係Tea Set全日供應!夜晚都可以黎食!