𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗦𝗲𝘁 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵($𝟭𝟵𝟴)🤍𝗣𝗮𝗻𝗶 𝗣𝘂𝗿𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗝𝗮𝗹-𝗝𝗲𝗲𝗿𝗮 (+$𝟮𝟬) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬平時見得多呢種脆波波 今次第一次食佢係印度 尼泊爾 巴基斯坦等地方常見嘅街頭小食超薄超脆嘅餅 中間放咗薯仔洋蔥等再倒入jal-jeera一啖塞落口個汁係鹹酸味加唔知咩味我就唔係好食得慣🥲唔太鍾意🤍𝗔𝗹𝗼𝗼 𝗧𝗶𝗸𝗸𝗶 𝗖𝗵𝗮𝗮𝘁 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬餐廳其中一個signature dish有薯餅 鷹嘴豆 石榴等 淋上乳酪蜂蜜酸酸甜甜幾開胃 薯餅幾香幾稔但係!覺得加埋鷹嘴豆成個口感太膩 因為都係泥狀(?) 🤡Sorr 應該又係自己唔識欣賞加本身唔太好鷹嘴豆🤍𝗣𝗶𝗻𝗸 𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬三文魚烤到七成熟左右 外焦內嫩魚肉滑身 點牛油果醬食都幾夾不過我重口味覺得佢調味有啲淡🥲味蕾正常嘅人應該會覺得啱啱好🤍𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗧𝗶𝗸𝗸𝗮 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟯/𝟭𝟬呢個係 超 重 香 料 味 同夠鹹夠辣味蕾正常嘅人可以點個yogurt 中和翻肉質ok 如果鎖到多翻少少肉汁就好🤍V𝗲𝗴𝗮𝗻 𝗞

平時見得多呢種脆波波 今次第一次食

味蕾正常嘅人應該會覺得啱啱好

呢個係 超 重 香 料 味 同夠鹹夠辣
味蕾正常嘅人可以點個yogurt 中和翻
肉質ok 如果鎖到多翻少少肉汁就好

🤍V𝗲𝗴𝗮𝗻 𝗞𝗼𝗳𝘁𝗮 𝗖𝘂𝗿𝗿𝘆 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬
比較稀身同偏甜少少嘅咖喱
幾重椰奶味 中間有塊薯餅同其他雜菜
但as usual 我都係唔太鍾意偏甜嘅菜式🥲

🤍𝗞𝗲𝗿𝗮𝗹𝗮 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗖𝘂𝗿𝗿𝘆(+$𝟮𝟱) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
呢個比較濃稠 冇偏甜yeahh 少少辣
同樣重椰奶味 魚肉都滑嫩

兩款咖喱都會配basmati rice同butter naan
特別想講個naan厚薄適中 烤到脆口 上面再加上有蒜蓉 好好食!

🤍𝗚𝘂𝗹𝗮𝗯 𝗝𝗮𝗺𝘂𝗻 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟱/𝟭𝟬
中間嗰嚿叫milk ball 食落少少似糯米糕(?)
係個超級甜會糖尿嘅甜品 有少少肉桂味

🤍𝗘𝘀𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗼 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
印度香料奶茶 好飲ahhhhh 意外地唔會超級甜
上枱會表演拉到好高比你睇😂
話說個店員係尼泊爾人
唔知係因為r水吹嗰陣同咗佢講男朋友去過佢家鄉
定因為見我哋係咁影相以為係啲咩好勁嘅foodie
所以超級好服務 成日走過嚟傾計😂
仲要主動坐低話要同我影相😂(?)

送咗兩杯梳打比我哋之後再送多成個煎餅
我唔知佢咩名堂 但都幾好食
似就咁雞蛋混入唔同辣椒 再配辣醬 薄荷醬 檸檬汁 (圖一)
𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬

再一次見識到Pirata group 嘅好服務
同令人wahh一聲嘅裝修
好多外國人晏就已經喺到wine free flow
所以更有一種唔喺香港嘅感覺