早前去完葡萄牙旅行都仲係好懷念葡國菜嘅味道✈️今日就試吓新開呢間葡國菜餐廳🇵🇹味道好正宗之餘歐式嘅裝潢風格好有情調🚟坐落喺蘇豪區望住條街度好有里斯本嘅風情🌠 約會黎講絕對係個好選擇🩷⭐️ Bolhao Pato Mussels 🐚青口嘅份量真係超多超豐富🌊 入口味道鮮甜超飽滿😋 配上白酒牛油汁將香氣揮發晒出嚟🥹配上麵包索曬每滴精華⭐️ Sardinha Assada 🐟沙甸魚都係葡萄牙人非常見嘅主菜💙火候控制得啱啱好大鹹香🔥簡單調味保留住新鮮度⭐️ Half Piri - Piri 🐔葡式嘅烤雞食完真係回味無窮🍗 香氣帶微辣嘅調味料好惹味🌶️ 肉質都唔會太乾身好嫩滑呢🥰⭐️ Premium Pastel de Nata 🍳甜品方面一定要試佢最正宗嘅葡撻🥞 內餡幼滑得來充滿蛋香🥚 特別係加上玉桂粉調味保留咗正宗嘅感覺🥨⭐️ Adega do Antonio 🍷叫做杯紅酒真係好有驚喜🎊 稍甜嘅味道入口充滿葡萄香係好有Port Wine既特色🤪
Bolhao Pato Mussels

⭐️ Bolhao Pato Mussels 🐚