餐廳: 龍記飯店
資訊:

2023-04-05 1664 瀏覽
女服務員們服務態度,說話方式,行為舉止都係女漢子咁,粗枝大葉,即係雖然冇講過一句粗口,但感覺每句說話語氣似講咗咁但又唔代表冇禮貌🤣反而男服務員們就温文些。我一路食一路觀察,覺得很攪笑。一心只想食燒味飯,但竟然有燉湯,而且價錢亦唔貴,好過自己買料,攪一輪先煲得嗰一兩碗--單/雙拚燒味飯--$59(例湯/咖啡或茶/凍飲+3/紅荳冰,可樂+$6)**天麻燉魚頭湯**$55**叉燒/燒肉飯****紅荳冰****叉燒燒肉雙拼飯**燒味份量十足,叉燒肥瘦適中,大大片,好好味。而大大嚿燒肉口感就麻麻,脆皮和肉分開,皮很薄但微脆,而肉質比較乾身,一點肥肉也沒有**天麻燉魚頭湯**味道香濃稠厚,目測中藥材料勁多,天麻,紅棗,圓肉,天芎,白芷....反而找不到魚頭嘅痕跡😅感覺就係養生,而且不用自己煲,乾手淨腳**紅荳冰**淡花奶佔咗整杯嘅三份二,紅荳淋甜,只加$6有咁嘅質素,勁想飲多杯,但能力有限,眼濶肚窄。

--單/雙拚燒味飯--$59
(例湯/咖啡或茶/凍飲+3/紅荳冰,可樂+$6)
**天麻燉魚頭湯**$55
**叉燒/燒肉飯**
**紅荳冰**

**叉燒燒肉雙拼飯**

**天麻燉魚頭湯**
感覺就係養生,而且不用自己煲,乾手淨腳

**紅荳冰**
淡花奶佔咗整杯嘅三份二,紅荳淋甜
,只加$6有咁嘅質素,勁想飲多杯,但能力有限,眼濶肚窄。