2015-10-10 1551 瀏覽
第一次黎Little Bao🍔, 真係一試便愛上!唯一我唔鐘意嘅係佢個地點,要行到去PMQ嗰度,次次行到上去都身水身汗,不過為咗食好野真係無辦法!晚上七點半去到,入面已經爆滿,等位既期間,只好飲住野先。呢個Chrysanthemum lemonade ($58)幾特別! Lemonade就飲得多,但係加左菊花真係第一次!行到上去Little Bao身水身汗,呢杯特飲絕對可以解暑解熱!等左大約半個鐘終於入到去!一睇menu好多食物都好吸引!呢個LB icecream bao : Salt icecream w/ caramel ($48) 好有特色👍,有別於一般嘅icecream sandwich, 佢用咗炸饅頭黎夾住雪糕!估唔到呢個中西crossover 可以咁出色💜! 炸饅頭炸得香脆而不油膩,雪糕嘅作用就好似平時食炸饅頭點煉奶一樣 ,但係就會有一冷一熱嘅效果,所以要盡快食完,唔係好快就溶到周圍都係!雖然我覺得呢個小包包幾得意,但係$48 for 一個咁細個嘅包仔都幾貴!大家唔好以為佢好大個,其實直徑應該得5,6 cm大。Orange chicken (98) 黃金鹹蛋蝦就食得多,黃金
chrysanthemum lemonade
等左大約半個鐘終於入到去!一睇menu好多食物都好吸引!
LB icecream bao : Salt icecream w/ caramel

Orange chicken
Orange chicken (98) 黃金鹹蛋蝦就食得多,黃金鹹蛋雞就真係第一次食!炸雞嫩滑香脆,仲有淡淡嘅橙香,味道特別。炸雞外面撈咗鹹蛋黃,食起黎加添咗咸香,頗為惹味。如果再加多啲鹹蛋黃,相信會更加美味可口。
Truffle fries
Truffle fries ($98)
Truffle fries
呢個日式x西式既Truffle Fries好有驚喜!無諗過醃製大根會同松露薯條咁夾!呢個配搭出奇地好食!
Shrimp bao
相比起ice cream bao, 呢個Shrimp bao ($98)其實都幾大個!呢個炸蝦包🍤🍔嘅組合幾得意,包並唔係一般嘅漢堡包,係似饅頭/ 台灣嗰種刈包,厚實嘅包夾住特製泰式香草沙律同大大塊炸蝦餅。香草味道濃郁,如果唔鐘意thai herbs嘅朋友未必會欣賞。蝦餅炸得金黃色,外脆內軟,蝦肉彈牙,食起黎頗為滋味!

食左幾樣野,樣樣都好正,價錢係就係貴d,但久唔久食一餐好既慰勞下自己都唔係好過份啫!
chrysanthemum lemonade
Shrimp bao