2024-03-24 603 瀏覽
怡和大廈的foodcourt開了一段時間,每次去都好開心。因為好多集團式經營的foodcourt是沒有素的….. 更不要說純素🥲 情人節試左wow burger,今次試兩姊妹涼皮。之前已聽過大名,今次第一次食。問左個醬汁冇肉冇蛋奶👍🏻 仲有keto 涼皮選擇$58😍不過普遍源皮同keto相差$20大洋 💰 材料有大量素食選擇,我就揀左蛋白質— 酸豆角 $9和豐富礦物質— 木耳$9。第一次試由bb辣開始 🌶️ 。 盛惠$76。 仲要好細心知我係食素,張單寫明素食👍🏻👍🏻👍🏻好大碗🤪生酮粉皮用蒟蒻做。平時蒟蒻麵我覺得有浸味同埋太爽口。呢個粉皮少少爽又彈牙!唔知佢用邊個牌子呢? 第一次食酸豆角,幾得意,唔會太酸太嗆鼻,好脆囗。 下次可以試下個普通涼皮睇吓有咩分別。