2025-04-14
餐廳樓底高空間感十足,裝潢雅致時尚有壽司吧枱式高身座椅,有小露台,地方闊落,擺檯唔密,三兩知己好友都可以傾到計,坐得好舒服🪭成個食飯流程由服務至食物質素冇挑剔,中環蘭桂坊地段食日本菜好選擇✨餐廳新推出咗兩款日本料理晚市餐單(三道菜或四道菜)。有餐前開胃菜、刺身/壽司、主食、食事及甜品選項。🐦🔥前菜(選一)「靜岡番茄海草沙律、磯燒鮑魚、明太子三文魚大葉天婦羅鹽」番茄爽甜,配加咗少少醋嘅海草,微酸,開胃清新開胃!鮑魚彈牙,好香,鹹鮮。炸漿包住切成方塊嘅三文魚「鹽煎銀杏、靜岡番茄沙律、芝麻菠菜」店員提醒銀杏殻剛煎起好熱,要小心啲食,好嘅係已經扑開咗!渾圓飽滿呈青色,少少鹽調味,外脆內軟糯🐦🔥刺身/壽司(選一)「赤身、深海池魚、金目鯛、油甘魚刺身」一上枱就心心眼,因為刺身好有光澤,全部都好新鮮,厚切感覺良好,食起上嚟份外覺得肥美。「吞拿魚腩、帆立貝、牡丹蝦、白象拔蚌刺身」刺身放得精緻,可見師傅十分細心。吞拿魚腩油份好夠,魚味濃郁;白象拔蚌鮮爽帶甜,大滿足🧡🐦🔥主食(選一)「龍蝦北海燒」肉質超緊密有彈性,醬汁嘅濃郁味道提升咗龍蝦嘅鮮味👍🏻👍🏻「天婦羅盛」炸漿偏薄身,鬆脆輕盈不油膩;款式齊全
餐廳樓底高空間感十足,裝潢雅致時尚
🐦🔥前菜(選一)
「靜岡番茄海草沙律、磯燒鮑魚、明太子三文魚大葉天婦羅鹽」
「鹽煎銀杏、靜岡番茄沙律、芝麻菠菜」
🐦🔥刺身/壽司(選一)
「赤身、深海池魚、金目鯛、油甘魚刺身」
「吞拿魚腩、帆立貝、牡丹蝦、白象拔蚌刺身」
🐦🔥主食(選一)
「龍蝦北海燒」
肉質超緊密有彈性,醬汁嘅濃郁味道提升咗龍蝦嘅鮮味👍🏻👍🏻
「天婦羅盛」
炸漿偏薄身,鬆脆輕盈不油膩;款式齊全,海老,魚、蔬菜等都有。海老夠大隻,炸起後仍然挺身。
🐦🔥食事(選一)
「雞腿肉釜飯」(兩位用)
好少喺香港餐廳見有釜飯食,所以吸引咗我地叫呢個!飯份量好足,可以𢳂出四碗飯,煙韌有飯香,釜底有少少飯焦,撈埋食好香口👍🏻雞肉肉質鮮嫩多汁,好食。
🐦🔥生果/甜點(選一)
「牛奶布丁」
口感好滑,牛奶味重🤍
「綠茶蕨餅」
蕨餅好淋,唔會太黏口,甜甜地;綠茶粉不吝嗇咁包滿蕨餅,綠茶味超濃