Book咗好耐終於都食到傳說中嘅Sukiyaki神店 すき焼 森,相信大家都明白打爆電話都打唔到嘅感覺,今次都係有朋友幫手先Book到🫡 不過可能係我太大期望啦,佢無我想像中咁驚喜,食一次就夠啦🤪如 果同一個價錢我會寧願食Omakase,但口味見人見智啦,佢作為神店都一定有佢嘅原因! 💰Lunch Set Sukiyaki Set $580相信嚟得嘅人都係食壽喜燒🐮 我哋兩個都食牛,份量我覺得適中,因為佢嘅飯係可以免費任加,有日本雞蛋、前菜、櫻花蝦蒸蛋、炒飯、湯同甜品!師傳會逐一介紹每塊牛嘅部位同建議食法,牛肉分別有兩塊A4和牛西冷同兩塊A4牛肩,師傅會先落糖,再加壽喜燒汁煮,係你面前即場燒煮🫶🏻 牛肉肉質就同平時出面食到嘅A4和牛一樣,而個汁我個人覺得比較淡,味道覺得未值得咁貴,不過睇埋成個過程、仲有師傅即場切牛、煮嘅體驗,整體嚟講都好食嘅,可以一試🤙🏻 📍 すき焼 森地址︰中環荷李活道66號地庫

💰Lunch Set Sukiyaki Set $580

📍 すき焼 森