餐廳: FUMI
資訊:

2018-10-05 752 瀏覽
呢間日式餐廳位於鬧市中嘅蘭桂芳,平時走開中高檔路線,壽司刺身出名高質素,難得推出Sunday night ‘All you can eat’ 嘅壽司放題set 當然要黎一試啦😋 餐廳環境舒服有氣氛 唔講以為係酒店食自助餐🤪 更加要特別一贊呢度d 待應會好細心成日幫你加水 比熱毛巾抹手 而且仲有一個日本人嘅經理為我地講解下廚師推介嘅頭盤😆成個set 分6 part 慢慢上嘅😋 首先係頭盤 會係廚師推介 今晚就係海膽吞拿魚蓉三文魚籽壽司🤤 呢個真係好正 三樣新鮮食材加埋口感味道都好夾😻海膽入口鮮甜 唔鯹 連平時唔多食海膽嘅朋友都接受到😆吞拿魚蓉軟綿綿滑溜👍三文魚籽漲卜卜帶鮮䶢😻另外仲有枝豆作伴菜 可以送清酒最岩串燒有雞翼 燒得外皮香脆 表面有鹽花 但口味略淡😋 宮崎和牛新鮮有口感;冬菇能鎖住水分在內 菌香亦濃郁😝每人仲可以揀兩件特上壽司😝 我地揀左鮮吞拿魚腩同埋鮮吞拿魚中腩☺️ 吞拿魚好鮮甜 十分肥美 入口即化🤤 再上一份雜綿天婦羅 新鮮炸起 仲有微熱 炸漿薄薄一層 入口唔油膩 能夠若隱若現透出鮮蝦茄子秋葵甜薯🤤食材新鮮 尤其鮮蝦肉厚鮮味😋主菜 終於黎啦 就係14 款壽司放題 全部都可以無限

成個set 分6 part 慢慢上嘅😋

海膽入口鮮甜 唔鯹 連平時唔多食海膽嘅朋友都接受到😆
吞拿魚蓉軟綿綿滑溜👍
三文魚籽漲卜卜帶鮮䶢😻

另外仲有枝豆作伴菜 可以送清酒最岩

食材新鮮 尤其鮮蝦肉厚鮮味😋

主菜 終於黎啦 就係14 款壽司放題 全部都可以無限添加 包括有鯛魚 金目鯛魚 油甘魚 深海池魚 三文魚 帶子 八爪魚 左口魚 甜蝦 吞拿魚 鰻魚 香蔥碎吞拿魚腩卷 加州卷 日式雞蛋卷😍😍

壽司飯份量唔多 細細舊咁 握得結實🤤 面上嘅刺身色澤明亮 睇落都好新鮮 擺得亦好整齊 睇得出製作十分用心👍

當中最有驚喜係香蔥碎吞拿魚腩卷 估唔到碎吞拿魚腩十分肥美 裏面油花均勻 味道一試難忘😻

另外都追加左帶子同埋油甘魚 帶子切得夠厚身 而且表面滑溜光亮 食落亦十分鮮美🤤
油甘魚亦十分新鮮 條紋分明 口感豐富😆

麵豉湯味道濃郁 入面仲有幾粒好嫰滑的豆腐粒😆