2025-04-01
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍶🍶🍶🍶🍶 🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢Tasting set 常大嶺特別版 $108(HH) 🆙Tasting menu 有三杯飲品,由甘甜到辛辣,最令我印象深刻係夏日限定酒款「三粒米 夏のおとずれ」(夏之童話)。酒瓶上標籤畫咗一位戴住潛水眼鏡同呼吸管嘅美人魚,美麗又令人難忘。依家將充滿夏日氣息嘅美人魚設計喺酒瓶上,為大家增添咗與美人魚短暫相遇嘅夏日回憶。呢款酒有清新爽朗嘅蘋果同柑橘香氣,果感豐富,非常容易入喉。🥢寫樂純米酒 $78(HH) 🆗樂純米酒散發淡雅米香和微微的花果香。入口滑順辛口,回味清新。🥢吉列燒蠔 $88 🆙外皮炸得薄脆唔油身,蠔肉keep到啖啖海水鮮,中心微暖流汁,無雪藏腥味。麵衣帶少少山椒粉辛香,點埋他他醬,平衡油膩感啱啱好。🥢雞串燒 $31-33/pc 🆗我哋分別叫咗沙嗲雞肉串、日式照燒雞肉串同埋冬陰功雞肉。沙嗲雞肉串香辣可口,日式照燒雞肉串甜美濃郁,冬陰功雞肉則帶有酸辣風味,口感層次豐富,送酒一流!🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍶🍶🍶🍶🍶 🍴🍽🍴🍽🍴🍽
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.625/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍶🍶🍶🍶🍶 🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️Sake Hub (中環)
中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖