為左慶祝白色情人節,頭大揀左中環依間法國菜餐廳同愛人2人世界💚🥴當中有2份menu ,有份大隻佬餐,適合係附近workout 既人士,可以黎補充返protein,亦有晚餐menu,可揀main +side 包埋湯同包🥖✨✨✨✨✨✨🎃南瓜湯聽老闆講每幾日就會轉唔同口味既手打湯🥣今次頭大同愛人飲嘅係南瓜湯🎃,擺盤吸引客人同時增加食慾,麥包冇想像中咁硬,而係外脆內軟帶有麥嘅甜🤤南瓜湯上面係手打嘅cream從而增加滑嘅口感,味道好重南瓜嘅甜味🎃好飲⭐️✨✨✨✨✨✨🐷Us Pork Shoulder In Caramel Mustard $138依個豬肩肉真係令頭大嘆為觀止👏🏻超級大塊,仲大過頭大隻手✋🏻上面落咗黑椒調味,肉質非常嫩口,我地揀咗薯蓉作為side,配上蜜糖芥末醬,頭大係唔鍾意食醬嘅,但係Mix埋一齊食竟然有驚喜🤪芥末醬用咗芥末籽同蜜糖同cream而成,所以口感好滑🫶🏻✨✨✨✨✨✨🐮Beef Rib Finger In Bourguignon style $138作為法國餐來講份量都多👍🏻每件牛都好大舊,我地同樣揀咗薯蓉作為side,配上法國紅酒汁,食完一啖又一啖🤤味道甜甜地,配埋珍珠

🎃南瓜湯
✨✨✨✨✨✨
作為法國餐來講份量都多👍🏻每件牛都好大舊,我地同樣揀咗薯蓉作為side,配上法國紅酒汁,食完一啖又一啖🤤味道甜甜地,配埋珍珠洋蔥🧅,蘑菇🍄,紅蘿蔔🥕依個組合非常之夾🤪
✨✨✨✨✨✨
總括而言,環境好chill,每個位置都好適合打卡(有好多畫🖼️),老闆都好Nice,會講解下食物嘅做法,又顧及客人嘅口味🫶🏻我覺得呢點係好少餐廳會做到👍🏻作為法國菜,依個價錢係中環黎既講係親民價,而且食物份量大又高質😝頭大推薦運動人士/情侶黎開餐🤪