朋友從外國來香港🇭🇰旅遊,今日帶佢到中環行下d特色街道,行到累累地就揾間餐廳食晚飯,本來想帶佢食燒鵝,但行過見到尼間中環茶記招牌實在太吸睛,朋友話好想試下,咁好啦!入去試下吧招牌真係好sharp醒,吸引到不少人嘅目光店內裝潢設計更加驚喜,以舊香港為題材,而且樓底特高,空間感十足,店員安排我們坐四人大卡位,又闊落又舒適,非常滿意啊吊扇同掛畫好有特色呢食物都有很多選擇,花多眼亂,店員推薦我們叫鐵板同焗飯,好啦!一於每樣叫一份share食吧香煎美國🇺🇸牛扒拼三文魚扒(黑椒汁),好大份,熱騰騰,配菜份量都好足三文魚扒表層煎到金黃色相當吸引,扒身極厚,食落好有口感,牛扒亦大大塊,雖然係薄牛扒,但咬落好諗而且牛味十足淋上惹味嘅黑椒汁即時香氣四散三文魚扒真係好大好厚身,啖啖肉皇牌焗豬扒飯,賣相吸引,熱辣辣豬扒大大塊好厚身,又諗又入味,飯底炒得好香好乾身,配合香濃鮮茄汁,滋味無窮,果然係招牌焗飯,必試飲品大大杯味道正宗,茶香奶滑總結尼間餐廳抵食夾大件,味道好好,服務亦周到,而且價錢合理,非常值得一試

招牌真係好sharp醒,吸引到不少人嘅目光

吊扇同掛畫好有特色呢

香煎美國🇺🇸牛扒拼三文魚扒(黑椒汁)

淋上惹味嘅黑椒汁即時香氣四散

三文魚扒真係好大好厚身,啖啖肉

皇牌焗豬扒飯

皇牌焗豬扒飯,賣相吸引,熱辣辣

飲品大大杯味道正宗,茶香奶滑

香煎美國🇺🇸牛扒拼三文魚扒(黑椒汁)
皇牌焗豬扒飯