2021-07-12
哩間餐廳真係經過過好多次,每次經過都被門口個棵橙紅色既樹吸引,今晚終於約到朋友陪我一齊去試下。餐廳環境雅緻,有戶內同戶外座位。餐牌上面既選擇唔少,有多款唔同來源地既生蠔,而且而家只需$98就可以任飲紅酒、白酒,另外只要叫一支紅酒或白酒,仲可以用$50換購一打精選生蠔或者六隻中碼生蠔。但因為我同朋友都唔飲酒既關係,所以就淨叫生蠔同其他嘢食。🦪生蠔精選生蠔 $9/隻(半打起)(小)美國中碼生蠔 $18/隻(中)南非生蠔No.1 $29/隻(大)法國吉拉多生蠔No.0 $39/隻(最大)叫左四款唔同既生蠔,當中最推介精選生蠔,肉質鮮甜。🎈烤焗海鮮拼盤 $298/份芝士焗原隻龍蝦、巴馬臣芝士焗扇貝兩隻、蒜蓉翡翠螺四粒、芝士黑松露焗大蘑菇一隻、牛油蒜蓉焗虎蝦兩隻推介扇貝同蘑菇,扇貝新鮮彈牙,入口鮮甜,有胡椒同芝士香;大蘑菇一啲都唔乾,非常多汁,相當好食,仲可以單點👍🏻🎈威爾斯羊西冷 $198/份第一次試羊西冷,叫左五成熟,肉質粉嫩,入口軟腍,相當juicy,另配切片嘅薯仔、蕃茄、翠玉瓜、蘆筍同埋小豆苗。整體黎講,餐廳環境舒適,食物亦唔錯,特別適合鍾意食生蠔飲返杯既人。
餐廳環境雅緻,有戶內同戶外座位。
但因為我同朋友都唔飲酒既關係,所以就淨叫生蠔同其他嘢食。
🦪生蠔
精選生蠔 $9/隻(半打起)(小)
美國中碼生蠔 $18/隻(中)
南非生蠔No.1 $29/隻(大)
法國吉拉多生蠔No.0 $39/隻(最大)
叫左四款唔同既生蠔,當中最推介精選生蠔,肉質鮮甜。
🎈烤焗海鮮拼盤 $298/份
🎈威爾斯羊西冷 $198/份