2021-07-18
之前網上瘋傳,個個排晒隊去食嘅呢間餐廳🐣!引到我都好想試🐥!結果即刻打電話book,都要大約半個月先至book到一個午餐時間😭!結果我都搵咗好耐🤓,佢位置都比較特別,不過揸住Google Maps📍,冇難度!樓下完全係一個商業大廈🧷,上到去一入門口氣氛唔同晒!間餐廳樓底唔高,但係佈置得好有特色㊗️!紅色枱布🛑及牆身好多不同嘅壁畫,就要話俾你聽,你已經到咗東歐啦✈️!未坐低已經舉起手機係咁影💟!好彩上網做咗少少功課,打開張Menu真係唔係太識叫嘢食,都唔知邊樣打邊樣!☪️招牌芝士焗牛脷盅 $98網上個個都叫呢個,佢嚟到嘅時候以為有酥皮湯嘅酥皮😏,佢一打開之後,原來係一個類似中東麵包嘅東西👨🏾,仲即刻幫我哋切開!芝士好香🧀!牛脷👅好厚!不過份量就唔係太多!但係好食嘅!⚛️馳名基輔炸雞扒 $188其實如果唔係網上見過,實會以為佢送錯來!佢一啲都唔係雞扒樣囉!成個欖球迷你版咁😳!出面係炸漿,入面大大舊雞肉包住應該係牛油,係幾得意嘅😂!💟烏茲別克傳統牛羊抓飯 $198好好食!如果來到就必定要試🤩!本來只係諗住搵樣飽肚野食,點知係全餐最好食嘅野!盆飯好香!啲米粒粒分明,比一般硬身,充滿油香!飯
☪️招牌芝士焗牛脷盅 $98
⚛️馳名基輔炸雞扒 $188
💟烏茲別克傳統牛羊抓飯 $198
好好食!如果來到就必定要試🤩!本來只係諗住搵樣飽肚野食,點知係全餐最好食嘅野!盆飯好香!啲米粒粒分明,比一般硬身,充滿油香!飯中夾住有羊肉絲及牛腩絲😙,佢地好似預先燒烤過🤩!入面仲有蒜粒及不同香料,好味!
整體而言,間餐廳🍴氛圍好舒服😊!好有異國風情Feel👨🏾!食物質素係特別嘅,不過試過就未必會再試🤣!
💎 東歐烏克蘭餐廳
🕹 中環雲咸街63號巴力大廈1樓