-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🦪🍢🦪🍝🍱 🍻 🍴🍽🍴🍽🍴🍽- 喜多嬉牡蠣屋推出咗90分鐘任食生蠔套餐,只要$498就可以任食日本直送嘅北木島喜多嬉牡蠣,仲有前菜、湯品、懷石料理、甜品,仲有任食嘅焗蠔、帆立貝、串燒同飲品任飲,而且生啤仲做緊買一送一優惠,$58可以兩個人任飲生啤,性價比超高!🦪生蠔放題 (1.5小時) $498 🥢時令海鮮湯 🆙湯用茶壺盛載再以蠟燭座熱。海鮮湯濃郁鮮甜,最後店員仲會將壺內嘅材料撈起,先發現原來入面有蝦同元貝🙈。🥢味淋魚乾 🆗魚乾燒得軟硬度適中,入口煙韌,魚味濃郁👍🏻。🥢喜多嬉懷石八品 🆙呢個懷石八品賣相超精緻,完全唔捨得食!店員建議我地先由比較淡味嘅羊羹順時針咁開始食,八品分別有:🦪伊勢海老羊羹 : 羊羹以木魚清湯製成,中間包裹住日本伊勢海老,羊羹好滑溜,海老鮮味都好足🤩! 🦪澳洲糖心鮑魚: 呢款鮑魚口感好柔軟,唔係煙煙韌韌個種, 鮮味幾出😋。🦪季節沙律: 沙律口感爽脆,味道非常開胃👍🏻。🦪手工月見燒雞軟骨棒: 燒雞軟骨棒配以日本雞蛋蛋液,蘸埋啲蛋液一齊食令到本身脆口嘅雞軟骨棒更香嫩。🦪喜多嬉牡蠣茶漬飯: 食落有陣陣蠔味,飯粒粒粒分明😆。🦪炭燒活鰻(二食): 鰻魚分別有

🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🦪🍢🦪🍝🍱 🍻 🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🦪生蠔放題 (1.5小時) $498
🥢時令海鮮湯 🆙

🥢味淋魚乾 🆗
魚乾燒得軟硬度適中,入口煙韌,魚味濃郁👍🏻。

🥢喜多嬉懷石八品 🆙

🦪季節沙律: 沙律口感爽脆,味道非常開胃👍🏻。

🦪喜多嬉牡蠣茶漬飯: 食落有陣陣蠔味,飯粒粒粒分明😆。

🦪炭燒活鰻(二食): 鰻魚分別有炭烤同燒汁兩種唔同風味。肉質彈牙厚實,食落新鮮冇腥味,魚皮亦好香脆🤤。

🦪明太子拌秋葵: 秋葵口感清爽,明太子亦有陣陣咸香味😋。

🦪雲丹松葉蟹配海膽: 松葉蟹肉上面有海膽做點綴,兩者嘅鮮味都好濃郁🙈。

🥢任食喜多嬉生蠔🆙/焗蠔🆗/焗帆立貝🆗
輪到最期待嘅環節,就係食喜多嬉生蠔,燒蠔同埋元貝啦!生蠔味道濃郁,新鮮又肥美,口感彈牙爽口,加埋少少蔥花同檸檬汁做點綴味道更加昇華。燒蠔同埋元貝可以揀原味或者蒜蓉味,個人比較鍾意蒜蓉,食落更加惹味🤩🤩。

🥢串燒任食 🆗
串燒有豬頸肉、雞腿肉、雞心、七里香、日本蕃薯仔、茄子選擇,肉類嘅外皮都燒到脆卜卜,火候控制得好好,唔會出現燒焦嘅情況👍🏻。

🥢松葉蟹五島手延烏冬 🆙
呢款烏冬麵比較幼身,麵質彈牙,松葉蟹鮮甜,湯底亦好清甜🫢。

🥢雪葩配櫻花 🆗
呢款雪葩造型好獨特,雪葩外層有兩塊櫻花型嘅餅夾住雪葩,另外伴碟仲配有一嚿煙韌嘅蕨餅。雪葩食落香甜清爽,仲好似有少少解膩嘅感覺🤰🏻。

😇 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🦪🍢🦪🍝🍱 🍻 🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
#bakdiu日本菜 #bakdiu生蠔 #bakdiu中環 #bakdiu中西區