2020-02-11 1141 瀏覽
今日同同事食收爐飯,搵咗呢間喺中環算係平價嘅西餐試一試。呢幢大廈嘅餐廳間隔每一層都好似一樣,餐廳唔太大,有室內室外。佢室內都放咗十幾張枱,所以覺得有啲太嘈,唔係好方便傾計!差不多每次starter我都會揀飲湯😗今日個湯係南瓜甘筍湯,個湯都幾rich 幾creamy ! 好飲嘅! 不過唔記得影相😅到咗main course,我同埋我個同事揀左唔同dish試下(1) 煙三文魚意大利飯😔😔 味道太淡,份量極少。(2)煎鵝肝配西班牙豬扒意大利飯塊鵝肝係幾香嘅,個豬扒都冇乜特別,但同上面一樣啦,個意大利飯味道太淡,三啖就食晒啦...完咗main dish之後呢,跟lunch set仲有個甜品嘅。我見到隔離枱有一小方塊Tiramisu,不過輪到我哋嗰陣已經sold out ,我哋試咗個Brownie,都係無乜味...利申:嗰日我應該唔係鼻塞嘅,同行嘅食客都有同一樣嘅comments😅😅

(1) 煙三文魚意大利飯
煙三文魚意大利飯

😔😔 味道太淡,份量極少。

(2)煎鵝肝配西班牙豬扒意大利飯
西班牙豬扒意大利粉配煎鵝肝