2017-10-21
今日黎到中環amici,覺得好好食想留個記錄,之後再食包、薄餅包係用黑醋點,即刻令到我肚餓嘅肚更開胃薄餅唔熱,但出奇地脆,好清新嘅味道,同埋唔知係咪已經餓到傻左,食到有蟹味(Set) Crab cake賣相好似分子料理,外面脆脆嘅,入面好由蟹mix洋蔥,好match,令我對之後嘅Dishes更加期待Soup of the day: 蕃茄忌廉湯酸酸甜甜嘅味道,濃郁嘅蕃茄味,但個湯嘅質感濃得黎唔會好杰身,容易入口,又好開胃!配埋微微脆嘅方包粒,又有口感又好味!seafood Linguine由帶子、蝦🦐,望落好似冇汁咁,感覺會覺得冇味,但事實上完全唔係。佢有一種好特別好清新嘅味道,靠啲餸黎調味,出面真係未食過!Pan seared Barramundi用牛油同埋咸檸檬煎出黎嘅盲曹魚完全煮出魚嘅鮮味,感受到魚先係主角。用牛油煎出黎比普通橄欖油更加香,而條魚冇骨嘅,所以好放心食用,而且魚皮脆脆地,成為我全晚最愛嘅dish下面有個煎過既薯仔,好得意,食落唔似一般既咁Creme bruiee好可愛嘅擺設,上面嘅蕉糖係凝固咗,咬落去甜甜地,但唔會太甜,而下面啲蛋亦都好嫩滑Hot milk tea跟餐
包、薄餅
包係用黑醋點,即刻令到我肚餓嘅肚更開胃
(Set) Crab cake
Soup of the day: 蕃茄忌廉湯
seafood Linguine
Pan seared Barramundi
下面有個煎過既薯仔,好得意,食落唔似一般既咁
Creme bruiee
Hot milk tea