CHUTNEY

去維園年宵前同🐗去Chutney食兔年最後一個週末午餐🫶呢間餐廳提供新派印度餐廳,最近仲推出左一個三道菜午餐套餐,連星期六、日都有提供!我地頭盤揀左雞肉沙律同埋燒章魚。兩碟都令人開胃,雞肉入味,生菜新鮮脆爽。燒章魚質感軟嫩,搭配印度辣椒醬,充分提鮮。主菜我地揀Achari beef short rib 同butter chicken。兩款肉質都炆到鮮嫩細軟。Achari 係一種印度醃菜,味道酸酸地。兩種不同嘅醬汁搭配原味同蒜蓉印度烤餅非常夾。提起烤餅,烤得鬆軟帶煙韌,每塊烤餅都非常大仲大過塊面。甜點係傳統印度雪糕,味道其濃郁帶堅果而味。形狀係雪條形,帶有番紅花獨特香氣,比一般雪糕更特別。餐廳氣氛輕鬆,午市套餐性價比高而好味!下次再試試晚餐!

餐廳氣氛輕鬆,午市套餐性價比高而好味!下次再試試晚餐!
午餐