2021-12-14
//✨中環又靚又抵食✨秘魯日本fusion 菜✨🕌 環境:寬敞舒適✨靚裝餐廳💋味道:4/5😬回頭率:4/5📷CP值 :4/5 🤵🏻服務質素:4/5💰人均消費:$500📍中環: Tokyolima//第一次食秘魯+日本的fusion菜~原來秘魯菜咁好味都係以海鮮為主🤗咁晒我//餐廳本身有套餐提供$348/位😍~,仲有welcome drink✨套餐内容已定,你只需要選擇個主菜就得今次我地揀左魚再加$128轉龍蝦🦞跟餐有:(前菜、魚生冷盤、壽司、炸雞、沙律)~份量唔算細份//Welcome drink :係一杯橙味梳打🍸好好飲之後我地再叫其他mocktail 都好唔錯!👍🏼Earl grey lemonade 雖然無earl grey 味😂反而勁重荔枝味❤️我覺得勁好飲🥰//前菜:係一款鯖魚漬物,仲有鵪鶉蛋加少少酸酸地嘅蔬菜🤤幾醒胃//沙律🥗:個汁調較得好好味,入面仲有啲薄脆~同果仁碎,好有口感,仲有少少辣~好味👍🏼::唐揚🍗:必食!外皮炸得夠脆,炸漿唔厚,入面肉質唔乾,調味~好惹味🤤鍾意炸雞嘅話😏你一定會鍾意//冷盤:由幾款魚刺身細成,加啲蔬菜,再加佢哋自家醬汁、薄脆片撈埋一齊食就好似加左
✨中環又靚又抵食✨秘魯日本fusion 菜✨
🕌 環境:寬敞舒適✨靚裝餐廳
💋味道:4/5
😬回頭率:4/5
📷CP值 :4/5
🤵🏻服務質素:4/5
💰人均消費:$500
📍中環: Tokyolima
第一次食秘魯+日本的fusion菜~
原來秘魯菜咁好味
都係以海鮮為主🤗咁晒我
套餐内容已定,你只需要選擇個主菜就得
今次我地揀左魚再加$128轉龍蝦🦞
跟餐有:(前菜、魚生冷盤、壽司、炸雞、沙律)~份量唔算細份
Welcome drink :係一杯橙味梳打🍸好好飲
之後我地再叫其他mocktail 都好唔錯!👍🏼
反而勁重荔枝味❤️我覺得勁好飲🥰
前菜:係一款鯖魚漬物,仲有鵪鶉蛋加少少酸酸地嘅蔬菜🤤幾醒胃
冷盤:由幾款魚刺身細成,加啲蔬菜,再加佢哋自家醬汁、薄脆片撈埋一齊食就好似加左油香咁,整體味道不錯😌如果個汁唔好咁酸仲好
🍣🥑:吞拿魚牛油果反卷🐟~飯味好淡,唔似一般的壽司飯🙈🐟肉質唔夠實淨,應該唔算新鮮😅
最無特別係呢道菜🙈但唔難食😮💨
主菜1:芝士龍蝦🦞好高質,肉質爽彈🥰啲汁好好味!下次一定會✨✨encore✨✨
主菜2:三文魚扒~味道不過不失
甜品🍰:雖然個樣普通,但幾好食~~朱古力味超濃!
但中間類似布甸嘅野,好難食🙈🥴
總結全餐飯嘅食後感😌👇🏻
餐廳好靚~金碧輝煌但唔俗氣🥰而且都好有情調
CP值好高,影相靚~
我地3:00pm食都full house👍🏼
所以一定要訂位~😊
食物價錢~都抵食!🤩
因為好多野食,味道好清新!唔油膩😌
除左食野,呢度飲野傾計都好有氣氛
用餐無限時,我地坐左3個幾鐘~
職員都好nice~❤️
冷盤部分同場加映席前料理😆幾得意
呢間絕對係我✨encore✨之選🥰
另外~餐廳無加1服務費,客人可以隨心比tips😊
佢哋服務好好,職員好nice又主動,所以我地都有比