2021-12-01 172 瀏覽
中大素𝒄𝒂𝒏執咗 轉咗呢間之後 極多爭議 話又貴又唔好食 最重點係好多都唔係純素‼️之前試業階段的確麻麻 但係老闆不斷改良 今次去又𝒐𝒌 𝒘𝒐𝒓💛.📌自選三餸飯 $44好多人都話素𝒄𝒂𝒏唔夠飽 其實可以叫佢多飯架🍚今次一次過試晒佢三餸: 照燒茄子🍆個燒汁甜甜地 茄子應該有走過油 好似炸過咁脆脆地🤩份量多 仲要每舊都好厚肉😚紅酒燴素牛肉丸 就冇乜紅酒味🍷係茄汁地 酸酸地幾開胃🤤平時都有食開齋 所以都食過呢款丸 口感同平時嘅肉丸差唔多😛上湯杞子燴雜菜味道就比較清 冇味精但夠味🍲最後個姨姨好好人 比咗個鮮茄菜粒素肉醬我試🥰但係味道麻麻🤣冇番茄味🍅佢係雜豆再加啲炸豆卜嘅素肉碎🙈.📌韓風五色泡菜飯 $42驚伏嘅朋友就嗌咗呢碗 因為全部都係現成貨 買完放上面🤣但我反而覺得佢地自己煮嘅仲好食...大豆芽,泡菜,青瓜都係偏酸冇辣味🌶個菠菜仲奇怪係甜嘅 仲要好糖精𝒇𝒆𝒆𝒍🥶素肉鬆好啲 有炸過 脆卜卜甜甜地😋但係配菜真係比較少 真係比飯塞飽你🤰🏻.📌野菌蘑菇濃汁炒意粉 $32嗱 佢嘅炒意粉 真係平時食開淡味嘅先好嗌🍝味道真係好清好健康嘅感覺 我個人覺得唔錯😎個意粉唔會好淋有啲咬口 仲好掛汁好𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚😚不

📌自選三餸飯 $44

📌韓風五色泡菜飯 $42
韓風五色泡菜飯

📌野菌蘑菇濃汁炒意粉 $32
嗱 佢嘅炒意粉 真係平時食開淡味嘅先好嗌🍝味道真係好清好健康嘅感覺 我個人覺得唔錯😎個意粉唔會好淋有啲咬口 仲好掛汁好𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚😚不過菇同麵嘅份量都偏少 食量大少少都應該唔會飽🤏🏻
野菌蘑菇濃汁炒意粉

📌甜蔥醬雞扒生菜漢堡配薯條 $41
佢薯條/薯角每日唔同 要留意個牌🤓薯條好好食 之前食過一次🍟炸得好脆 原本都有調味粉 唔點茄醬都得😌個漢堡包又幾足料喎 有兩塊雞扒🍔不過呢款素肉嘅豆味會比較重 但口感唔錯 似雞肉絲👍🏻所以佢地應該係特登用個好甜嘅洋蔥醬嚟調味 蓋過陣豆味🧅至於個包就普通貨 冇牛油蛋奶 自然會乾啲~~
甜蔥醬雞扒生菜漢堡配薯條

野菌蘑菇濃汁炒意粉