2018-11-17 34 瀏覽
開始入秋,最近最想食嘅就係打邊爐。喺尖沙咀唔想食啲連鎖火鍋店,然後搵到呢一間喺酒店樓下嘅餐廳,見啲評價都唔錯就決定入去食~由於我同朋友都唔算太肚餓,所以唔係嗌左好多嘢食。餐牌上嘅選擇都好多,丸類、豬肉都細分左好多食物🤩湯底我同朋友點左紅油藥膳鍋,一邊係麻辣湯底,另一邊就係藥膳湯。我建議食得好辣嘅朋友先嗌紅油鍋湯底,因為裏面有好多辣椒,食一啖都出晒汗🥵至於藥膳湯,味道唔算好濃,適合香港人口味。餐廳上菜嘅速度非常快👍🏼自製韭菜餃呢碟手工餃嘅餡料非常大,而且肉汁多,皮薄,平時喺出邊好少會食到好食嘅韭菜餃,呢碟我同朋友真係讚不絕口~點埋餐廳嘅招牌麻油嚟食,令食物更香!!!手卷牛舌花呢碟牛舌賣相精緻,最啱人影相打卡🤪雖然佢係冰鮮,但係張逐塊拆出嚟放入湯底度淥,如果時間控制得啱啱好,食落係非常彈牙!平時我麻麻哋鍾意食牛舌,但係呢碟真係又爽口,又有牛味,我非常鍾意~而且份量非常多,可以慢慢品嚐😍最後仲有嗌左啲菜類,餐廳洗得乾淨,食落都幾新鮮~但係最好就放喺藥膳湯底嗰邊淥,如果唔係就會吸晒啲油,感覺有啲油膩餐廳裝修好有中國風味,入去坐低嘅時候感覺好似返咗大陸咁添🤣食物質素一啲都唔差,想打邊爐不妨嚟呢間

餐廳上菜嘅速度非常快👍🏼

自製韭菜餃

手卷牛舌花

餐廳裝修好有中國風味,入去坐低嘅時候感覺好似返咗大陸咁添🤣食物質素一啲都唔差,想打邊爐不妨嚟呢間試吓👍🏼