2016-06-18 1243 瀏覽
星期六返半日就放假心情特別靚, 同同事 搵左間餐廳食好野渡過愉快嘅weekend😊望下個餐牌其實都有好多款午餐都好抵食 ,一份燒肉定食 ,飯或者烏冬同埋飲品。mn.....一睇到 啲油脂同肉既分佈 ,已經非常吸引,令人流曬口水 ,每一塊都有一定的厚度 ,足夠滿足你口腔裏既每一個味蕾。呢到招呼周到 service特別好, 你可以唔需要自己親力親為 就已經有店員 幫你燒埋野食,一邊燒一邊仔細咁講解,教你點樣燒同燒到咩時候就完成, 十分細心。一般情況, 牛排放左係個爐上面既時候,大家要注意牛排旁邊如果見到d油脂開始滲出嚟落個爐度就可以反㗎啦, 基本一邊反一次便ok, 咁就可以好好咁鎖住的肉汁。两3下手勢, 美味嘅小牛排就放左去我地面前等我哋慢慢去享受啦。小牛排 肉香撲鼻,肉汁 juicy ,肉質棉棉,口感動人, 食完都唔會覺得有油膩感 。溫馨提示 :呢到冷氣好凍架,燒完好快啲食,放多幾分鐘凍咗就冇咁好味㗎啦。除左燒牛肉外 鹽燒豬腩肉 亦是必燒燒物之一, 最愛佢燒到焦香既肥膏位,油脂甘香,帶點炭烤味道,非常美味。😋溫馨提示 :同樣都係燒完一邊再反另一邊燒唔好重複反轉燒,燒一次便好。手打烏冬
巨切 prime 頂級牛小排
地獄手打烏冬
手打烏冬 地獄 辣湯底, 麵質幼滑彈牙, 如果湯底可以再辣啲就更加完美啦~
緬甸特大虎蝦
主角出場喇 ,緬甸特大虎蝦真係好大隻,名不虛傳
每一隻都有成隻手掌咁大
兩隻蝦已經爆曬成個爐啦

咁大隻虎蝦我哋當然留返等店員 為我哋服務😛, 一陣燒過龍曬左隻蝦就閉啦, 燒大概十分鐘到就可以食得。
成隻蝦都係羔, 而且啖啖肉, 雖然佢好大隻但係佢啲肉都真係好結實彈牙,一啲都唔會韌,燒完還很鮮嫩
正正正

緬甸特大虎蝦