2025-05-05 142 瀏覽
放假就梗係搵個地方輕鬆食餐好嘅,今次嚟咗一間出名打邊爐嘅餐廳。不過,今日我哋主要想試吓佢哋嘅點心,聽住天后嘅朋友講話佢哋下晝有點心食,而且好抵。梅菜叉燒腸叉燒肉質嫩滑,而梅菜嘅鹹香同就令整道菜更加有層次。腸粉皮薄而滑溜,整體很不錯,重點係好少地方有呢個配搭,幾特別。黑松露蒸燒賣燒賣經典中見創新,豬肉同蝦肉都結實彈牙,黑松露嘅香氣提升咗整體嘅質感,但唔會太濃,幾平衡,值得一試。冬筍活剝鮮蝦餃皇蝦餃皇餃皮薄而彈,蝦肉鮮甜爽口,仲有冬筍嘅清脆感,層次好豐。醬皇蒸鳳爪鳳爪煮得好入味,醬汁鹹香帶少少甜,骨膠原豐富。經典雞球大包好少見嘅懷舊點心,包皮鬆軟細膩,雞球餡料多汁,味道濃而唔膩,啱晒鐘意經典點心嘅食客。海鮮蟹肉魚翅灌湯餃湯底鮮甜濃郁,帶有海鮮嘅鮮味,餃皮夠薄,入面有蟹肉同啲魚翅嘅細滑口感。建議趁熱食,一啖湯一啖餃,滿足。滾得棧 (天后)天后電氣道80-86號成功樓地下C號舖連閣樓

梅菜叉燒腸

黑松露蒸燒賣

冬筍活剝鮮蝦餃皇

醬皇蒸鳳爪
鳳爪煮得好入味,醬汁鹹香帶少少甜,骨膠原豐富。

經典雞球大包

海鮮蟹肉魚翅灌湯餃

滾得棧 (天后)
天后電氣道80-86號成功樓地下C號舖連閣樓